Actualitate

MUNICIPIUL BUZĂU, ÎN GALOP SPRE SCENARIUL ROȘU. Cea mai recentă situație privind incidența în județ a cazurilor de COVID-19

Municipiul Buzău se apropie cu pași repezi de scenariul roșu. Luni, 5 aprilie, rata de infectare cu noul coronavirus la nivelul municipiului este de 2,74 la mia de locuitori.

De câteva zile bune, numărul cazurilor noi de coronavirus crește în municipiul Buzău. Dacă duminică rata de infectare era de 2,70, luni se înregistrează o valoare de 2,74 la mie. Nu mai puțin de 357 de persoane din oraș au fost confirmate, în ultimele 14 zile, cu infecție cu coronavirus. Dacă trendul se va menține,  în câteva zile Buzăul ar putea depăși pragul de 3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori, scenariu care presupune o serie de noi restricții. Dacă se va ajunge în acest punct, cafenelele și restaurantele își vor suspenda activitatea la interior, cinematograful și sălile de jocuri de noroc vor fi închise.

La nivelul județului Buzău, două comune sunt în scenariul roșu- Pietroasele și Blăjani, în timp ce în scenariul galben sunt 26 de comune.