Actualitate Agricultura acum

ANUNȚ DE LA APIA! Fermierii trebuie să știe asta

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a înfiinţat o platformă online prin care poate primi adeverinţe aferente sectorului zootehnic transmise, la solicitarea fermierului, de către Agenţia Naţională de Zootehnie sau asociaţiile acreditate.

“Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, începând cu data de 5 aprilie 2021, pune la dispoziţie o platformă online prin care pot fi transmise către Centrele judeţene/locale APIA, adeverinţele eliberate, la solicitarea fermierului de către Agenţia Naţională de Zootehnie (ANZ) şi/sau asociaţiile acreditate pentru înfiinţarea şi menţinerea registrului genealogic al rasei, necesare accesării schemelor de sprijin cuplat în sector zootehnic şi Măsurii 10 – Pachet 8 (animale în pericol de abandon) aferente  cererii unice de plată în anul 2021”, a anunţat APIA.

Platforma poate fi utilizată atât de către asociaţiile acrediatate, cât şi de către ANZ, procedura privind accesul la platforma fiind similară. 

“Fiecare asociaţie acredită pentru înfiinţarea şi menţinerea registrului genealogic al rasei, va solicita accesul la platforma online printr-o adresă scrisă, însuşită sub semnătura preşedintelui asociaţiei, în vederea alocării de user şi parolă. Adresa va cuprinde datele de identificare ale asociaţiei, persoana de contact, precum şi specia pentru care aceasta eliberează adeverinţe”, se mai arată în informarea APIA.

APIA va informa luni, atât Agenţia Naţională de Zootehnie cât şi asociaţiile acreditate, cu privire la instrucţiunile de utilizare ale platformei.