Actualitate POLITICĂ

DUPĂ LIBERALI, ȘI USR-IȘTII CRITICĂ PROIECTUL DE BUGET AL ORAȘULUI. Șefii din Primărie contracarează atacul

Usr-iștii buzoieni critică proiectul de buget lansat luna trecută în dezbatere publică pe site-ul Primăriei. Într-un comunicat de presă, USR Buzău atrage atenția că proiectul de buget nu ar fi  în măsură să rezolve probleme reale ale orașului și nu ar respecta promisiunile electorale ale PSD.

” 1. În buget nu sunt prevăzute fonduri pentru modernizarea pieței centrale. Buzoienii se văd nevoiți, încă un an, să meargă la cumpărături într-o piață insalubră, în care e frig iarna și foarte cald vara.
2. În buget nu sunt prevăzute fonduri pentru Sala Sporturilor Iazul Morilor. În campania electorală primarul în funcție s-a lăudat că a obținut finanțarea pentru o nouă Sala a Sporturilor în Buzău. Dacă a obținut finanțarea, de ce nu apare nimic în buget?
3. În buget nu sunt alocate fonduri pentru asfaltarea bulevardului Marghiloman. Da, știm, acest bulevard a fost asfaltat de curând, dar au apărut gropi. Dacă primăria nu poate ține pasul cu ritmul de degradare al străzilor, atunci dezvoltarea infrastructurii din Buzău, propusă de PSD, este nesustenabilă. Cetățenii se bucură de asfalt bun 2-3 ani, apoi circulă prin gropi încă 20 de ani până când strada lor va fi iarăși asfaltată. Ce garanție a oferit Urbis în momentul asfaltarii bulevardului Marghiloman? , se arată într-un comunicat semnat de coordonatorul Biroului de Presă al USR Buzău.

Primarul Buzăului, Constantin Toma, este în concediu de odihnă săptămâna aceasta. Viceprimarul orașului, Ionuț Apostu, a comentat însă cele transmise de usr-iști:

Primăria municipiului Buzău a pus în dezbatere publică proiectul de buget local pentru anul în curs.  Schița privind modul în care vor fi obținuți și respectiv cheltuiți banii publici a fost postată pe site-ul Primăriei în data  de 23 martie iar până în 7 aprilie oricine dorește poate aduce  sugestii ori amendamente proiectului. 

De la momentul la care a fost lansat în dezbatere publică, proiectul de buget pentru anul în curs a atras și alte critici, pe cele ale liberalilor. Într-o conferință de presă organizată pe 29 martie, liberalii au atras atenția că  modul în care au fost prioritizate investițiile ce vor primi finanțare de la bugetul local ar fi deficitar, lucrurile putând fi mult îmbunătățite.

De aceea, liberalii au făcut apel la buzoieni să studieze proiectul și să ia atitudine, pentru ca, în final, banii publici să fie cât mai eficient cheltuiți anul acesta.       

Subiectul a fost abordat și AICI