Actualitate

Muzică live, expoziții de grafică și foto sau tabere familiale? Ce alegem pentru timpul liber din acest week-end

Week-end-ul care tocmai începe este foarte ofertant pentru buzoienii care încă nu s-au hotărât cum vor petrece zilele libere care urmează. Invitațiile de la artiști, organizatori de evenimente sau gazde vi le expunem, în acest articol, iar opțiunile rămân la latitudinea dumneavoastră, în funcție de gusturi și dispoziție.

Maria Răducan, live în Crâng

Una dintre cele mai provocatoare voci ale jazz-ului modern, cantautoarea Maria Răducanu, își dă întâlnire cu publicul buzoian, vineri seara, de la 20,30, în Parcul Crâng, zona Obelisc. Va fi un concert organizat în cadrul festivalului Buzău International Arts. Treceri în stilul incofundabil al Mariei Răducanu de la doină, la jazz sau etno-jazz, promit o călătorie culturală inedită, vineri seara. În deschidere va cânta Trupa Graiu, care va aduce la un loc muzica tradițională în patru dialecte românești. Atenție, intrarea la evenimentul în aer liber se va face începând cu orele 18.00.

Foto: Lucrare Andreea Zaleschi

Grafică și muzică live la Galeriile de Artă

Tot despre muzică live, dar și despre lucrări de artă grafice, reunite într-un singur eveniment, este vorba la Galeriile de Artă. Muzica și desenul se vor îmbina reușit, în cadrul unei expoziții al cărei vernisaj are loc la ora 18.00. Exponatele aparțin buzoiencei Andreea Zaleschi, proaspăt absolventă a studiilor masterale în domeniul graficii la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” de la Iași. Alături îi va fi artistul Cristian Sîrbescu, liderul trupei Utopia, compozitor și textier. Autoarea lucrărilor grafice transmite că exponatele sunt despre ”oameni, locuri și memorii, personaje importante  și interacțiuni amuzante sau absurde.” Dincolo de evenimentul de astăzi, cei doi artiști sunt colaboratori apropiați în proiectul Utopia.

Clădirile emblematice ale Buzăului, într-o expoziție online

O competiție foto a unor artiști ai genului, „cronicari digitali”, este o altă provocare a acestui week-end.

”Vom explora, alături de ghizi, jurnaliști, instagrammeri și bloggeri apreciați la nivel național, cinci obiective de patrimoniu ale acestui oraș care nu sunt deschise publicului în mod obișnuit…Vom călători la pas între obiective sau cu autobuze, curse speciale Cronicarii Digitali, vom vedea, auzi și fotografia locuri care marchează istoria orașului și în care nu prea reușești să intri” este  anunțul organizatorilor evenimentului  care se reunesc cu participanții, sâmbătă, la ora 14,30 la sediul Tribunalului Buzău.

Fotografiile vor fi publicate pe conturile de Instagram, iar finalul competiției și câștigătorii se vor afla luni, 6 septembrie.

Tabără în familie, la Izvoranu

Pentru familiștii cu copii, invitația acestui week-end vine de la Izvoranu unde va avea loc o tabără de dezvoltare familială. Acest tip de eveniment are deja o vechime de un deceniu în România, iar la Buzău va începe duminică, pe 5 septembrie, la Cabana Izvoranu. Tabăra are o durată de șapte zile pe parcursul cărora vor avea loc activități recreative cum ar fi cusutul, pictura și  lucrul in echipă. Activitățile sunt gândite atât pentru toată familia, cât și activități speciale  pentru copii și părinți. Fiecare zi se va încheia cu câte o poveste în jurul focului de tabără.