Divertisment

Muzica populară pierde o valoare. Tiberiu Ceia, omagiat la Focus FM

Interpretul de muzică populară din Banat, Tiberiu Ceia, a murit la vârsta de 82 de ani. Tiberiu Ceia s-a născut în 16 iulie 1940, la Timişoara. Și-a dedicat viaţa muzicii populare, iar printre melodiile sale se numără „Frumoasă-i vecina noastră” sau ”Din copită murgul bate”, piese care sunt în dfuzare la radio Focus Fm.

Cel care era considerat cel mai de seamă reprezentat al Banatului s-a stins din viață seara trecută, la vârsta de 82 de ani. Tiberiu Ceia se pare că se confrunta cu unele probleme de sănătate ce s-au agravat în ultimele luni, iar în cele din urmă i-au adus decesul. Potrivit apropiaților acestuia, starea de sănătate a lui Tiberiu Ceia a început să se deterioreze în urmă cu patru ani. Acesta a suferit mult după decesul soției, ce a avut loc acum patru ani. Moartea acesteia l-a afectat profund pe artist, iar de atunci problemele de sănătate ale acestui au început să se agraveze considerabil. Punctul final a fost seara trecută, atunci când Tiberiu Ceia a făcut stop cardio-respirator și a murit.

Tiberiu Ceia a fost făcut pentru scenă și pentru muzica populară. Cel care a cântat multă vreme în duet cu Ion Dolănescu și-a descoperit talentul muzical de la o vârstă foarte fragedă. La doar patru ani a avut prima apariție pe scenă și de atunci nu a mai putut renunța la muzică. Și-a construit o carieră frumoasă și a căpătat renume printre artiștii de muzică populară, toată lumea apreciindu-i talentul. Mare parte dintre cântecele sale sunt în arhiva muzicală a radioului și astăzi, în programul de prânz, artistul a fost omagiat, iar piesele sale de referință s-au auzit în direct la cel mai tare radio, bucurând audiența.