Actualitate

Natura trebuie protejată. Festival în premieră pentru reducerea poluării râului Buzău

Plasticul a început să fie produs în cantități industriale în urmă cu zeci de ani și a devenit, în timp, una dintre cele mai grave amenințări pentru sănătatea planetei. În premieră la Buzău va fi organizat un festival dedicat naturii și reducerii poluării cu plastic a râului Buzău.

În perioada 25-27 august, la Centrul de Artă Aluniș, din Colți, se vor organiza expoziții captivante de fotografie, ateliere creative de recycling art, discuții și seminarii interactive despre protecția mediului, proiecții de film, dar și demonstrații de SUP paddleX și multe altele, toate sub denumirea Aluniș EcoFest. În plus, pentru cei care preferă să-și petreacă timpul liber departe de zonele urbane agitate, pentru a se relaxa și a se bucura de natură, Aluniș EcoFest oferă oportunitatea de cazare în aer liber. Cazarea se poate face în curtea Centrului de Artă Aluniș, în locurile special amenajate pentru corturi. Participanții vor avea acces la cafeneaua centrului de unde vor putea achiziționa mâncare, gustări și băuturi pe tot parcursul festivalului.

Vă încurajăm să vă aduceți corturile și să vă bucurați de o atmosferă autentică de camping. În jurul focului de tabără, vă așteaptă seri de povesti și un concert de chitară folk.

Fiecare participant la eveniment va fi implicat în mod direct în activități. Se vor atinge subiecte precum modalitățile de a proteja fauna și flora Ținutului Buzăului și cum poată să devină râul Buzău o apă curată și fără deșeuri.

Programul festivalului:

Vineri, 25 august:

  • 16:00 – Atelier/seminar Campare responsabilă/ Eco-friendly camping
  • 18:30 – Prezentare proiect Viitoruri Curate! Nu viituri murdare! Împreună
  • 19:30 – Proiecție film – Generația Greta
  • 20:30 – Foc tabără – Atelier storytelling – puterea voluntariatului (Ajungem Mari, Asociația Centrul de Artă Aluniș)

Sâmbătă, 26 august:

  • 8:15 – Punem sângele în mișcare (înviorare) și yoga
  • 10:00-13:30 – Drumeție ghidată Traseu Tematic La Lacuri – eco trail
  • 15:00-19:00 – Ateliere și laboratoare – Laborator de biologie în aer liber (Biolog – Oana Ristea) – Atelier construit casute pasari și descoperit diversitatea faunei – SOR Buzău – Incursiune în Ținutul Buzăului, Geoparc UNESCO – Asociația Ținutul Buzăului – Moara de plastic – proiect de reciclare al plasticului în mediul rural – Asociația Ținutul Buzăului
  • 20:30 – Concert folk cu Iustin Dinu, urmat de un foc de tabără

Duminică, 27 august:

  • 8:00-8:15 – Punem sângele în mișcare (înviorare) și yoga
  • 9:30-12:00 – Ateliere Recycling Art: – Bijuterii din plastic cu Oana Ristea – Tablouri cu plastic și mărgele Hama, pictură pe hartie și piatră – Elena Soroiu – Expoziție recycling – SOR Buzău