Actualitate

S-a reușit o minune! Alexandru a plecat spre Italia

„Cine este Dumnezeu, mare ca Dumnezeul nostru? Tu eşti Dumnezeu, care faci minuni!” Sunt cuvintele cu care părintele Ioan Șolea, tatăl băiețului de 11 an i care luptă să supraviețuiască unei boli crunte, își începe o nouă postare pe pagina de Facebook prin care aduce vești bune despre fiul său. Starea lui Alexandru este mai bună, de la o zi la alta, astfel că medicii din București i-au permit băiatului să zboare astăzi spre spitalul din Roma, pentru tratamentul care îi poate salva viața.

 ”Din fericire, Alexandru este cu mama lui în aeroport şi asteaptă decolarea, la ora 10,30, împreună cu o altă fetiţă aflată în aceeaşi situatie, Maria, şi mama acesteia”, a spus părintele Ioan Șolea.

Înainte de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, familia lui Alexandru a primit vestea cumplită că fiul lor suferă de leucemie acută limfoblastică, tip T. O boală care, din păcate, evoluează rapid.  Starea băiatului s-a agravat rapid și de atunci băiatul a fost internat la București. Medicii de aici s-au luptat să-l stabilizeze astfel încât starea lui să-i permită să zboare până în Italia. Tatăl său, cunoscutul preot Ioan Șolea a făcut un apel pe Facebook ( detalii aici) la toți oamenii cu suflet care îl pot ajuta să-și salveze copilul.

În primul rând, Alexandru a avut nevoie de sânge. Pentru a putea zbura, băiatul trebuia să aibă un nivel al trombocitelor foarte bun astfel încât să fie evitată o hemoragie puternică în timpul zborului. Apelul tatălui său a creat un val de solidaritate. Luni, la Centrul de Transfuzii din Buzău au ajuns nu mai puțin de 130 de persoane, de șase ori mai mulți donatori decât într-o zi obișnuită. Cantitatea de sânge recoltată nu l-au ajutat doar pe Alexandru ci și o altă fetiță, internată cu aceeași boală, și care a putut fi transferată, tot astăzi, tot la un spital din Italia.

”Vă mulţumim că aţi fost într-un număr copleşitor de mare să donaţi pentru Alexandru. Să ştiţi că în spital este mare nevoie de sânge, de aceea gestul vostru nu l-a salvat doar pe Alexandru, ci şi pe multe alte persoane bolnave. (…) Faptul că au fost stabilizaţi, se datoreaza rugăciunilor voastre şi medicilor de la Institutul Fundeni. Trebuie să mulţumesc în mod special doamnei Adriana si tuturor colegilor dumneaei, de la Centrul de Transfuzie Buzău, care au făcut tot posibilul ca Alexandru să aiba trombocitele dorite, astăzi, înainte de zbor. Acum avem în faţă o altă provocare: zborul”, a scris, pe Facebook, părintele Ioan Șolea.

Este doar o primă victorie obținută de Alexandru, iar părintele Ioan Șolea face, din nou, un îndeamnă la rugăciune.

”Va rugăm, pe cât vă este cu putinţă, să pomeniţi pe Alexandru şi Maria, ca îngerii să-i păzească în timpul zborului, şi să aterizeze cu bine la Roma. Nicio rugăciune nu este prea mică sau neputincioasă, pentru că în situaţia aceasta, numai Dumnezeu ne poate ajuta. O să vă dăm de ştire când ajung. Domnul să vă răsplătească toate eforturile sufleteşti şi să vă întoarcă darurile materiale pe care le-aţi făcut pentru Alexandru”.