Actualitate

Nea Beni, în ultima apariție publică, la Buzău: ”Cel mai de preț dar este sănătatea!” (VIDEO)

Plecarea din această lume a artistului Benone Sinulescu a fost produs multă tristețe în județul de unde artistul a plecat și pe care l-a purtat mereu în suflet și în cântec. Nea Beni era fericit ori de câte ori revenea acasă pentru un spectacol sau un alt eveniment public. Îi bucura pe buzoieni cu cântecele, dar și cu glumele sale, iar buzoienii îl răsplăteau mereu cu aplauze și cu multă căldură sufletească. Așa a fost și la ultima sa apariție publică, la Buzău, pe început de 2020. Pe 11 februarie 2020, nea Beni a participat, la invitația primarului Constantin Toma, de care îl lega o veche prietenie, la acțiunea de plantare a stejarilor cu personalitate din Parcul Crîng, fiecare atribuit unei personalități a Buzăului. Marele interpret s-a ocupat personal de plantarea copacului care va dăinui decenii de acum încolo, purtându-i numele. Ca să se asigure că ”stejarul lui Benone SInulescu” va avea viață lungă, artistul a pus mâna pe lopată și a cerut, în glumă, indicații de la edilul-șef.

”Cum ai învățat când erai mic. Ca la Siriu”, a glumit primarul Toma cu bunul său prieten după ce acesta l-a întrebat cum se ține lopata.

Când a venit vremea discursului , marele artist a mărturisit că este emoționat, așa cum era de fiecare dată când ajungea pe plaiurile natale, iar în scurtul său moment în care le-a vorbit buzoienilor le-a făcut o urare, dar nu înainte de a face semnul crucii.

”Să vă dea Dumnezeu sănătate, fericire, bucurii și..cel mai de preț este să fii sănătos”, le-a spus marele interpret buzoienilor care l-au răsplătit cu ropote de aplauze.

Benone Sinulescu

Benone Sinulescu era legat sufletește și de cercetătorul Costel Vânătoru care a decis, împreună cu un legumicultor din Râmnicelu, să denumească un soi rar de usturoi după numele marelui artist. Usturoiul ”Benone” a fost omologat anul acesta, iar în această toamnă a fost pentru prima dată vândut sub această brand.

Artistul Benone Sinulescu s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 84 de ani. Mai multe despre viața interpretului născut la Siriu citiți aici.