Actualitate POLITICĂ

Schimbare la vârful USRPLUS Buzău. Care sunt obiectivele liderului interimar

La doar câteva ore după ce Mihai Răzvan Moraru și-a anunțat retragerea din funcția de președinte al USRPLUS Buzău, forul de conducere al formațiunii politice se reunește în ședință, joi seară, pentru a lua act de decizia președintelui Moraru și pentru a numi un lider interimar. Conform normelor, prim-vicepreședintele Silviu Iordache, fost prefect de Buzău, va prelua conducerea organizației județene a USRPLUS Buzău, cu titlu interimar.

Într-o intervenție în direct, în emisiunea Sens Direct, de la Focus Tv, Silviu Iordache a declarat că își va asuma noua calitate până la organizarea de alegeri pentru conducerea partidului. Totodată, a enumerat și care vor fi obiectivele sale în perioada imediat următoare. În primul rând, rezolvarea problemelor de armonizare între fostul USR și fostul PLUS, care persistă chiar și după fuziune.

“În primul rând, trebuie să renunțăm la sintagmele de fost USR, fost PLUS, trebuie sa existe o reconciliere a celor două grupări, este absolut necesar pentru a putea construi o organizație puternică. USRPLUS își propune să revină în stradă și va reveni în stradă printr-o campanie “door to door”  foarte intensă în perioada următoare. Este normal ca într-un  partid să existe mai multe curente, mai multe echipe, este natural și benefic pentru procesul democratic. Este mai puțin benefic când astfel de echipe duc această luptă în afara partidului, cum s-a întâmplat în trecut la USRPLUS, sper să nu se mai întâmple.”

Pe de altă parte, Silviu Iordache a respins informațiile vehiculate în ultima perioadă pe scena politică vizând existența unui conflict între el și președintele Moraru.

“N-aș spune că între noi au fost discuții contradictorii. E normal să gândim diferit. Poate au fost poziții în care nu am fost perfect armonizați, dar în niciun caz n-a existat un conflict. Mihai Răzvan Moraru rămâne în Biroul Județean și sper că îmi va acorda tot sprijinul pentru a face lucruri mai bune pentru USR. Poate au fost opinii divergente, dar nu discuții complexe, așa cum s-a vehiculat.”

Șansanews.ro a scris despre acest subiect și AICI.