Actualitate SPORT

Neagu vrea stadion nou pentru Buzău, cu 12.000 de locuri. Unde s-ar putea construi

 Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, vrea un stadion nou, cu 12.000 de locuri, un stadion pe care să poată fi organizate meciuri naționale și internaționale.

În acest sens, Neagu a anunțat joi, la finalul ședinței Consiliului Județean, că va face tot ce –i stă în putință pentru realizarea acestui obiectiv.

„Voi face diligențele și voi depune un proiect la CNI pentru construirea unui stadion nou, care să îndeplinească toate condițiile. Cred că, și se poate, pentru că există  bani pentru lucrul acesta, iar stadionul de acolo poate să-și găsească o altă utilitate. Cei mai în vârstă știu că,  de exemplu stadionul din Groapă, cum se chema înainte Balta Plopului din Micro XIV, la CONCAS, acolo a fost un proiect să se construiască un alt stadion. Lucrurile au trenat, s-a schimbat regimul și așa mai departe. El are o suprafață destul de bună de joc, în locația aceea se pot face tribune moderne. Eu cred că un stadion de 12.000 de locuri la Buzău, după părerea mea ca microbist, cu tot ce înseamnă să-l faci de trei, de patru stele, ca să poți să organizezi și meciuri internaționale, amicale, ale loturilor naționale de copii și juniori, poate chiar U21, unde poți face aceste lucruri”, a declarat Neagu.

Neagu a adăugat că Buzăul are nevoie de un stadion nou, în condițiile în care, cel din Crâng, nu are o parcare dar nu există acolo nici un loc de antrenament,

”Într-adevăr, Primăria a făcut eforturi să aducă stadionul din Crâng la un anumit standard, dar nu se mai pliază pe ce vrem astăzi. Nu există parcare, nu există loc de antrenament, trebuie făcute anumite modificări din punct de vedere tehnic, ca să fie acreditat.În momentul în care sunt sigur că acela va fi terenul și avem agrementele, o să vin cu o propunere cu care o să merg la CNI”