Actualitate

UPDATE VIDEO. FOSTUL COMANDANT AL IPJ BUZĂU, ION IARU, AUTORUL ACCIDENTULUI GRAV DE LA POTÂRNICHEȘTI SOLDAT CU 3 RĂNIȚI

UPDATE: Cel care a provocat accidentul de la Potârnichești, soldat cu 3 răniți, este fostul comandant al IPJ Buzău, colonelul Ion Iaru.

Iaru a condus Poliția Buzău în perioada 1999-2002. După ce s-a pensionat, fostul colonel și-a deschis o fermă de păsări în zona Râmnicului.

 Iată mai jos momentul accidentului, filmare preluată de pe site-ul știridebuzau.ro

ȘTIRE INIȚIALĂ: O clipă de neatenție din partea unui șofer a fost de ajuns pentru ca trei persoane nevinovate să ajungă direct pe patul de spital. Un grav accident rutier s-a produs, vineri după amiază, pe DN2E85, în localitatea Potârnichești.

Potrivit informațiilor furnizate de IPJ Buzău, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN2E85, din direcția Buzău către Rm. Sărat, un buzoian de 72 de ani nu ar fi păstrat distanța de siguranță față de vehiculul din fața sa. La un moment dat, când șoferul din față a încercat să vireze la stânga, bărbatul de 72 de ani nu a mai putut opri la timp. A intrat direct în autoturismul care circula înaintea sa, pe aceeași direcție, la volanul căruia se afla un bărbat de 31 de ani din Bacău.

În urma impactului, bărbatul de 31 de ani și două pasagere din autoturismul său, în vârstă de 34, respectiv 53 de ani, ambele din localitatea Poșta Câlnău, au fost răniți. Cele 3 victime au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continua cercetările.

În urma accidentului, traficul s-a desfășurat dirijat aproape o oră și jumătate.