Actualitate

NICIUN SFERT DIN POSTURILE SCOASE LA CONCURS DE SPITALUL JUDEȚEAN NU VOR FI OCUPATE! Unde este nevoie de medici

Este nevoie acută de medici! Este strigătul de disperare care se aude de mai bine de un an de zile din Spitalul Județean Buzău. Cel puțin patru secții funcționează fără schema completă de specialiști, iar pe jumătate din posturile ocupate  sunt angajați medici rezidenți. Din păcate, criza majoră cu care de confruntă cea mai mare unitate sanitară din județ nu va fi diminuată nici în urma concursului ce urmează să fie aibă loc în perioada următoare deoarece niciun sfert din posturile vacante nu au fost ofetate.

Concursul organizat de Spitalul Județean Buzău și-a încheiat etapa de înregistrare a dosarelor candidaților, și, din păcate, bilanțul nu este cel așteptat. Doar șase medici și-au arătat intenția de participa la concursul privind ocuparea unuia dintre cele 31 de posture vacante. Din păcate, unul din tre candidați nu a avut dosarul complet, motiv pentru care, în final, la concurs vor participa doar 5 specialiști.

„ Spitalul Județean de Urgență Buzău a scos la concurs 31 de posturi de medic pe mai multe specialitați care se confruntă cu deficit de medici. La concurs s-au înscris 6 candidați, doi medici și-au depus dosarele de concurs pentru secția Chirurgie Generală, un medic pentru Compartiment Gastroenterologie, un medic pentru secția Urologie. Pentru secția Medicină Internă și-au depus dosarele de concurs doi medici, însă în acest caz aceste dosare au fost incomplete.În final, 1 dosar a fost admis , iar unul respins. În total 5 medici au fost admiși pentru concurs”, a spus Adriana Bunilă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău.

Cu alte cuvinte, cei cinci medici vor acoperi un necesar extreme de important, însă, din păcate, rămân, în continuare, posturi neocupate și secții cu deficit mare de specialiști. Cea mai mare problem este la secția Medicină Internă unde dacă medicul înscris la concurs ar fi angajat tot ar mai rămâne libere încă trei posturi.

”La Medicină Internă schema de  personal presupune 8 posturi. În prezent noi avem doi medici, mai avem două posturi ocupate de doi medici rezidenți și un candidat înscris la concurs”, a explicat Adriana Bunilă.

Cu deficit de specialiști se confruntă și secțiile Cardiologie și Neonatologie, unde, din nefericire, nu a fost înregistrat nicio ofertă deși ambele departamente au avut scoase spre ocupare câte 2 posturi.

”La Cardiologie avem 8 posturi dintre care avem 4 medici și încă două posturi ocupate de medici rezidenți, însă mai avem două locuri libere. La Neonatologie avem, la fel, șase posture dintre care ocupate doar 4, libere două. Deficit avem în continuare și la Compartimentul Gastroenterologie  unde schema de personal prevede doi medici și abia acum avem un candidat înscris la concurs, și un post încă vacant”, a explicta purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău.

Conducerea unității medicale spune că vor căuta în continuare soluții pentru a aduce medici la Buzău mai ales că în aceatsă perioadă spitalul este plin de pacienți, iar personalul este epuizat și au nevoie de noi colegi care să-I ajute atât la departamentele COVID cât și la cele non-COVID.

”Am făcut toate demersurile necesare în atragerea de medici, periodic au fost scoase la concurs posturi de medici. De asemenea, la nivelul spitalului există un contract cu o firma de recrutare personal medical la nivel național și s-a încercat inclusiv pe aceasta cale găsirea unei soluții în rezolvarea acestei crize. Am luat în calcul și participarea la târgurile de medici a unei echipe din cadrul S.J.U.Buzău în vederea recrutării,”, a spus Claudiu Damian, manager Spitalul Județean Buzău.