Actualitate

UN BUZOIAN ȘI-A GĂSIT MAȘINA FĂCUTĂ PRAF, ÎN PARCARE. Polițiștii au deslușit misterul

Un bărbat din Buzău a crezut că face un bine și ajută un tânăr aflat la început de drum, însă, în loc de mulțumiri, adolescentul i-a furat mașina, deși nu avea permis de conducere, s-a plimbat prin oraș și i-a avariat-o serios.

Un bărbat de 46 de ani, din municipiul Buzău, și-a găsit, dimineață, mașina lovită serios, în același loc în care el o parcase. A cerut ajutorul polițiștilor pentru a identifica șoferul care i-a lovit mașina. În cele din urmă, misterul a fost elucidat. Cel care îi avariase autoturismul era chiar tânărul pe care el îl găzduia în propria locuință. Un tânăr de 19 ani, din Beceni, care stătea în gazdă la buzoian, i-a furat mașina în toiul nopții și a plecat prin oraș. Deși nu avea permis de conducere, adolescentul s-a urcat la volan, s-a plimbat pe mai multe străzi din oraș și, inevitabil, i-a lovit mașina buzoianului. Însă, nu a scos o vorbă despre isprava sa. A parcat mașina la loc, ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Acum, însă, aventura de la miezul nopții i-a adus un dosar penal.

“În data de 05 aprilie a.c., poliţiştii buzoieni au întocmit două dosare penale pentru infracţiuni săvârşite la regimul rutier. Este cazul unui tânăr de 19 ani, din localitatea Beceni, care ar fi sustras autoturismul unui cunoscut, l-ar fi condus pe mai multe străzi din municipiul Buzău. Pe fondul lipsei experienței în condus, nefiind posesor de permis de conducere, tânărul a avariat autoturismul şi, ulterior, l-ar fi parcat în același loc de unde îl sustrăsese. În urma sesizării păgubitului, un buzoian de 46 de ani, poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi furt în scop de folosinţă.”, transmite IPJ Buzău printr-un comunicat de presă.

Cel de-al doilea dosar penal a fost întocmit după “o lecție de condus” de la C.A. Rosetti. Un buzoian a decis să își învețe iubita să conducă, pe drumurile din localitate. Numai că au fost surprinși de polițiști.

“Poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Pogoanele au depistat în trafic o femeie de 27 de ani, din C.A. Rosetti, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localităţii de domiciliu. În urma verificării în bazele de date ale Poliţiei Române, poliţiştii au constatat că femeia nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Poliţiştii au demarat cercetările pentru infracţiunea de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere. Cu dosar penal s-a ales şi proprietarul autoturismului, un tânăr de 30 de ani, ce se afla pe scaunul din dreapta şi care, deşi cunoştea faptul că şoferiţa nu deţine permis de conducere, i-a încredinţat autovehiculul pentru a îl conduce.”