Actualitate

“Noaptea Muzeelor” revine! Buzoienii, așteptați la muzeu cu expoziții interesante

Muzeul Județean Buzău îşi deschide, din nou, porţile pentru a oferi buzoienilor o seară plină cu evenimente culturale în cadrul Programului internațional ”Noaptea Muzeelor”. Evenimentul va consta într-o amplă desfășurare de programe culturale, expoziționale și artistice. De la expoziții inedite, până la întâlniri cu artiștii în sălile muzeului. Cea de-a XVII-a ediţie a Nopţii Europene a Muzeelor se va desfășura în data de 12 iunie, între orele 19.30- 24.00.

După ce anul trecut Muzeul Județean Buzău nu a putut primi vizitatorii în sălile instituției, din cauza exploziei de cazuri de COVID-19 de la acel moment, anul acesta “Noapte Muzeelor” revine. Ocazie cu care reprezentanții Muzeului Județean au pregătit o serie de surprize pentru cei care vor călca pragul instituției de cultură. Printre altele, buzoienii vor putea admira fotografii și lucrări din cadrul unor expoziții inedite, cum ar fi cea prin care vizitatorii sunt invitați să descopere fascinanta civilizație incașă, expoziție organizată în parteneriat cu Ambasada Statului Peru în România.

Un alt moment important ce va avea loc la sediul principal al Muzeului Județean este întâlnirea cu artiștii Ion Anghel și Vladimir Păun Vrapciu, chiar în sălile de expoziție.

O altă expoziție extrem de interesantă: „Biserici de lemn din Bucovina istorică – cercetare şi conservare”, prin intermediul căreia vizitatorii vor afla detalii despre renumitele biserici din Bucovina, adevărate opere de artă ale meşterilor populari.

De asemenea, și muzeul din Colți, dar și Casa Vergu Mănăilă vor fi deschise sâmbătă noapte, fiind pregătite să-și primească vizitatorii.

Accesul la toate evenimentele este gratuit, fiind permis doar cu masca de protecție purtată corespunzător și cu păstrarea distanței fizice.