Actualitate Șansa de Berca

NOI CENTRE DE VACCINARE PENTRU BUZOIENII DIN MEDIUL RURAL! La cât a ajuns cifra imunizărilor la Buzău

A treia etapă de vaccinare, când toți românii care doresc imunizarea pot solicita serul anti COVID, va debuta în cinci zile, iar pentru asta pregătirile sunt în toi. Responsabilii în coordinarea imunizării la Buzău au participat astăzi la o videoconferință cu medicul Valeriu Gheorghiță care i-a anunțat că din 15 martie județul va mai avea încă trei centre de vaccinare operative.

”Cele trei centre care urmează să fie deschise din 15 martie în județul nostru vor fi în comunele Berca, Pârscov și Vintilă Vodă. Urmează să mai deschidem încă un centru în municipiul Buzău dar spre finalul lunii”, a spus Carmen Scântei, medic epidemiolog DSP Buzău.

Vestea a fost primită cu bucurie mai ales că este vorba despre zone rurale, unde până acum accesul se făcea doar cu echipe mobile sau cei care au dorit imunizarea s-au deplasat zeci de kilometri până la centrele funcționale din municipiul Buzău sau Râmnicu Sărat.

De altfel, numărul imunizărilor arată că buzoienii doresc să primească serul anti Covid. Până acum, potrivit datelor furnizate de DSP, s-au vaccinat 34.515 persoane, dintre care aproape 11.00 au primit și rapelul, restul fiind încă în perioada de după prima doză.

Reprezentanți DSP ne-au asigurat că județul se aprovizionează constant cu dozele necesare, în funcție de programările făcute pe platformă, astfel încât toate persoanele care doresc să se poată și imuniza. Au fost însă și situații când numărul programărilor a fost mai mare decât s-a putut fizic imuniza , într-o zi, într-un centru și atunci au fost reprogramați. Cu toate acestea, DSP dă asigurări că toată lumea care dorește va primi serul anti Covid.

În ceea ce privește tipul de ser folosit, deocamdată vor mai fi câteva zile în care se va mai folosi și serul Moderna pentru rapel, după care la Buzău vor fi folosite doar serurile produse de AstraZeneca și Pfizer, în funcție de vârstă.

Din 15 martie va putea merge la vaccinare orice român, indiferent de vârstă, respectând programarea făcută pe platformă. Tot de atunci va fi disponibilă și lista de așteptare pe platforma de înscriere pentru imunizare.

 În prezent, în județul Buzău sunt funcționale centre de vaccinare în municipiile Buzău și Râmnicu Sărat, la Vernești, Smeeni, Vadu Pașii și Nenhoiu