Actualitate SĂNĂTATE Șansa de Nehoiu

FOCAR DE CORONAVIRUS LA NEHOIU. Creșa și grădinița din oraș, închise

Focar de coronavirus la creșa din orașul Nehoiu. Activitatea instituției a fost suspendată după ce au apărut cazuri de infectare cu SARS CoV-2 în rândul angajaților.

Alarma s-a dat după ce o educatoare a fost testată, rezultatul fiind pozitiv. Ulterior, s-a trecut la testarea și altor angajați ai creșei și grădiniței care funcționează în același spațiu. 15 teste au fost efectuate, încă două persoane fiind pozitive. Cum au fost depistate, în total, 3 cazuri pozitive COVID-19, DSP Buzău a declarat focar de coronavirus la creșa din Nehoiu. Activitatea a fost suspendată, fiind luate și măsuri de dezinfecție.

“Într-adevăr, de ieri s-a suspendat activitatea la creșa din Nehoiu. S-au identificat 3 cazuri pozitive repezentate de două educatoare şi o asistentă medicală. Așa că am suspendat activitatea creşei şi grădiniţei, acestea fiind împreună acolo, în acelaşi spaţiu. Acolo organizarea este un pic mai ambiguă, adică liceul este împreună cu creşa, grădiniţa este separat, dar sunt în aceeaşi curte. Serviciile se fac în comun. Asistentul de la liceu, care a procedat foarte corect, a testat clinic cu teste rapide şi a identificat încă două cazuri pozitive din cele 15 persoane testate de el. Când a aflat de acea educatoare care a fost testată de ambulanţă şi confirmată cu SARS CoV-2, el a recurs la această testare rapidă.”, a declarat medicul epidemiolog Carmen Scîntei, de la DSP Buzău.

Rata de incidență la Nehoiu este, astăzi, 10 martie, de 0,66 la mia de locuitori.

Mica Publicitate