Actualitate

Noi confirmări COVID în școli. Sute de elevi, în online

Vacanță prelungită pentru unii elevi din clasele primare care luni ar fi trebuit să revină în bănci. Nouă dintre copiii testați înainte de a merge la școală au fost confirmați pozitiv la testele antigen făcute de părinți, acasă. Tot în prima zi după vacanță a fost confirmat COVID și un cadru didactic.

”Noi am mai avut un rest de teste și ieri, când au început cursurile și elevii din clasele primare, au fost folosite. Elevii aveau testele antigen distribuite din ultima săptămână de școală. Din păcate, la testele de saliva de ieri avem 9 elevi și un cadru didactic confirmați . Din aceștia, șase elevi sunt confirmați și la testarea RT- PCR, ceilalți așteaptă rezultatul”, a spus Ionel Meiroșu, inspector școlar județean din cadrul IȘJ Buzău.

Cum elevii nu au apucat să meargă la școală, iar în ultimele săptămâni au fost în vacanță, cel mai probabil colectivele de copii din care fac parte cei confirmați nu vor avea de suferit și vor putea desfășura cursurile cu prezență fizică.

Potrivit șefului Inspectoratului Școlar Județean Buzău, Ionel Meiroșu, la acest moment în județ sunt 12 de clase care învață online. Este vorba în primul rând despre clase din învățământul liceal și cel gimnazial, pentru că în cazul grădinițelor sau claselor 0-4 cursurile s-au reluat abia ieri.

Cele mai multe clase care își desfășoară cursurile online se regăsesc în municipiul Buzău. Sunt clase de la Colegiul Bogdan Petriceicu Hașdeu, Colegiul Mihai Eminescu dar sunt și clase de la Școala Gimnazială George Emil Palade dar și Școala Gimnazială numărul 11. Cazuri de COVID-19 s-au mai înregistrat și la Școala numărul 1 din Rîmnicu Sărat.