Actualitate

An prosper pentru Consiliul Județean! Bugetul, votat mult mai repede ca în alți ani, iar suma este record

Și mai rapid dar și mai bogat! Consiliului Județean aproape că a finalizat de pus pe hârtie bugetul pentru 2022, iar în câteva zile acesta va putea fi lansat în dezbatere publică pentru ca în prima parte a lunii februarie să fie votat. Cu alte cuvinte, startul investițiilor din județ va putea fi da mult mai devreme ca în alți ani în care bugetul se definitiva chiar și în luna martie. Iar veștile bune nu se opresc aici, 2022 aduce și un buget cu aproape 20 de milioane de euro mai mare decât cel de anul trecut.

Curg veștile bune de la Consiliul Județean Buzău. Autoritățile județene par că încep anul cu dreptul, iar după calculele făcute de președintele Petre Emanoil Neagu, 2022 va fi un an financiar mult mai bun ca cel de anul trecut.

Invitat în platoul FocusNews, președintele Consiliului Județean a explicat că bugetul județului va fi aprobat în februarie iar asta nu s-a mai întâmplat în ultimii ani.

”De data aceasta Parlamentul României împreună cu Guvernul s-au încadrat în termeni rezonabili de votare a bugetului. Bugetul consolidat național a fost votat la sfârșitul anului trecut și bineînțeles și noi, autoritățile locale, urmăm pașii și vom avea și noi, județul Buzău și celelalte UAT-uri, cel târziu la jumătatea lunii februarie bugetele noastre. Cred că este primul an când bugetul consolidat național a fost votat la timp și, la rândul nostru, să putem să votăm bugetele noastre în timp real, să nu mai pierdem anumite perioade de timp”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Însă veștile bune nu se opresc aici. Neagu a anunțat că 2022 va avea și un buget mai mare decât cel de anul trecut. Mai exact, creșterea este de 20 de milioane de euro.

”De data aceasta bugetul este mai bun decât cel pe care l-am avut anul trecut. Este un fapt îmbucurător. Vor fi și rectificări de buget de-a lungul anului. Eu cred că acest an va fi mult mai bun decât anul trecut din punct de vedere financiar. Dacă anul trecut am avut un buget de circa 80 de milioane de euro, anul acesta vom avea 100 de milioane de euro”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Președintele Consiliului Județean a explicat că în această sumă sunt luați în calcul atât banii veniți de la bugetul statului, cât și cei atrași prin intermediul programelor derulate cu Ministerul Dezvoltării precum și fondurile europene accesate.