Actualitate

Noi detalii despre gruparea de traficanți de droguri destructurată de polițiștii din Buzău. Copil de 14 ani, trimis să vândă cannabis

6 persoane din cele 19 duse la audieri la DIICOT Buzău, în urma perchezițiilor care au avut loc luni, 24 mai, în județ dar și în Ilfov și Capitală, au fost reținute de anchetatori. Este vorba despre suspecți cu vârste cuprinse între 19 și 41 de ani, 4 din municipiul Buzău, iar 2 din Săpoca. Suspecții au fost reținuți pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.

Cei 6 buzoieni fac parte dintr-o grupare specializată în trafic de droguri de risc, formată dintr-un total de 20 de persoane. Potrivit unor surse, este vorba, în general, despre persoane fără un loc de muncă sau muncitori necalificați, care au decis să facă un ban în plus din vânzarea de droguri. Traficanții l-au luat alături de ei inclusiv pe fratele unuia dintre membrii grupării, un copil de 14 ani care, la rândul său, vindea droguri clienților din județ. Clienții erau persoane cunoscute traficanților, prieteni de-ai lor, din municipiul Buzău sau comune precum Săpoca, Cernătești și Merei.

Iată ce spun procurorii DIICOT despre gruparea de traficanți de droguri destructurată luni, 24 mai:

“Potrivit anchetatorilor, în perioada 2020 – 2021, pe raza județului Buzău a acționat o rețea infracțională formată din 20 persoane, ce a comercializat droguri de risc (canabis) și diverse produse susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori de pe raza municipiului Buzău și a comunelor limitrofe acestuia.
În urma perchezițiilor au fost ridicate 80 de grame de canabis, 20 de grame de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, precum și suma de 1.300 de lei. La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 19 de persoane.”