Actualitate

O polițistă, noul secretar general al Prefecturii Buzău

De luna viitoare, Prefectura Buzău va avea un secretar general, un om cheie în cadrul instituției, în lipsa căruia ședințele Comisiei de Fond Funciar au fost blocate din noiembrie, anul trecut. Secretar general al Prefecturii Buzău va fi, de la 1 iunie, Iulia Costin, din cadrul IPJ Buzău. Costin este comisar și este șef al Biroului Centru Operațional din cadrul IPJ Buzău. Cu alte cuvinte, ea a coordonat întreaga activitate a dispeceratului Poliției Buzău.

Sursa foto: Facebook

“Doamna Iulia Costin va fi secretarul general al Prefecturii. Este absolventă a liceului B.P. Haşdeu, absolventă a Universităţii Alexandru Ioan Cuza – Academia de Poliţie şi, în acest moment, este coordonatorul Centrului Operaţional din cadrul IPJ Buzău. Principala atribuţiune pe care o va avea va fi aceea de a coordona Compartimentul Juridic al Prefecturii”, a declarat pentru șansanews.ro, prefectul de Buzău, Silviu Iordache.

Prefectul de Buzău, Silviu Iordache

Prefectul Silviu Iordache a declarat că a avut două variante pentru postul de secretar general. Pe lângă Iulia Costin, a mai fost în cărți și fostul subprefect Adina Moiseanu. În cele din urmă, șeful de la Casa Albă a decis să o aleagă pe Iulia Costin pentru această funcție.

“Am discutat doar despre doamna Iulia Costin sau doamna Adina Moiseanu. Doamna Iulia Costin este un om în care am încredere, este o propunere personală. Nu este un om politic şi nu vine la Prefectură să facă politică. Vine doar să eficientizeze activitatea instituţiei în zona juridică.”

Numirea unui secretar general la Prefectura Buzău era așteptată de luni bune, pentru că în lipsa unui secretar, Comisia de Fond Funciar nu s-a mai putut întruni încă din luna noiembrie 2020. Așa se face că peste 400 de dosare așteaptă să fie soluționate. Dintre acestea, circa 120 vor intra în dezbatere chiar în prima ședință care ar putea avea loc în a doua jumătate a lunii iunie.