Actualitate

Probleme la Siriu. Ploile din ultimele zile au reactivat căderile de bolovani (FOTO)

Sursa foto: Facebook

Ploile din ultimele zile reactivează căderile de bolovani din zona Barajului Siriu. O astfel de situație a fost semnalată vineri dimineață, în jurul orei 7.00, când o bucată din versantul aflat pe marginea șoselei s-a desprins și s-a rostogolit pe șosea, dislocând parapetele amplasate de drumari, atât pe cele din beton, cât și pe cele din plastic, cu rolul de a delimita zona pe care se poate circula.

Din fericire, nici o mașină nu tranzita zona periculoasă, la momentul în care  lespedea de mari dimensiuni s-a prăbușit pe șosea. Mobilizați la locul incidentului, drumarii au intervenit pentru curățarea șoselei și reamplasarea parapetelor, astfel că în jurul orei 10.00 lucrurile reintraseră în normal.

Responsabilii de la Drumuri Naționale spun că la acest moment nu se ia în calcul închiderea circulației pe DN 10, la Siriu. Pe de altă parte, autoritățile atrag atenția  participanților la trafic să nu mai oprească în zona Barajului Siriu, pentru a se fotografia acolo, situație care îi expune unui risc inutil.

 Situația de pe DN 10 Buzău Brașov, în zona barajului, este monitorizată în prezent de drumari, cu atât mai mult cu cât  ploile din ultima  vreme pot genera noi alunecări de bolovani, așa cum se întâmplă, de altfel, atunci când precipitațiile sunt abundente, cât și la venirea primăverii, când apare fenomenul de dezgheț.