Actualitate

NOI RESTRICȚII PENTRU BUZOIENI! Masca de protecție, obligatorie pentru pietonii care așteaptă la semafor

Starea de alertă de prelungește cu încă 30 de zile, iar decizia comunicată marți seara de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, readuce românilor o parte din restricțiile din perioada stării de urgență.

În primul rând, se propune ca evenimentele private precum nunţile, botezurile, aniversările, mesele festive în spaţii deschise, precum şi în spaţii închise să fie interzise în perioada următoare. Măsura va rămâne valabilă, potrivit secretarului de stat în MAI, Raed Arafat, până când va scădea numărul de persoane infectate cu noul coronavirus.

De asemenea, sunt propuse o serie de modificări în programul teatrelor, cinematografelor, sălilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor. Autoritățile propun ca acolo unde incidenţa infectărilor cu noul coronavirus este sub sau egală cu 1,5 la mie, acestea vor funcţiona cu capacitatea de 50%. Municipiul Buzău are o rată de infectare de 1,39 cazuri la mia de locuitori. Situația se schimbă însă dacă această rată va crește.

Declarații de presă susținute de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat #NeluTataru #RaedArafat #PalatulVictoria

Declarații de presă susținute de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat#NeluTataru #RaedArafat #PalatulVictoria

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Marţi, 13 octombrie 2020

“Atunci când incidenţa depăşeşte 1,5 la mie şi este până la trei la mie, vor funcţiona cu capacitate de 30 la sută iar programul va fi redus până la ora 23,00. Atunci când incidenţa depăşeşte 3 la mie, activitatea va fi sistată”, a spus secretarul de stat.

Masca de protecție este în continuare obligatorie în spațiile închise dar și în spațiile deschise, inclusiv în locurile exterioare aglomerate, chiar și atunci când se așteaptă la semafor, dacă sunt mai multe persoane în jurul nostru.

De asemenea, se propune ca tot personalul din centrele rezidențiale să fie testat 1 dată pe săptămână.

”Se propune menținerea interdicției de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri”, se arată în hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.