Actualitate

Noi sume importante ajung în Buzău prin PNI ”Anghel Saligny”. Comunele care primesc bani pentru proiecte

La Ministerul Dezvoltării au fost semnate noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. În total este vorba despre 25 de finanțări noi pentru tot atâtea proiecte, în sumă totală de aproape 327 de milioane de lei. Printre localitățile ce urmează să primească bani de la Ministerul Dezvoltării pentru proiecte importante pentru comunitate se află și două comune din Buzău.

În această nouă rundă de contracte, cea mai mare sumă, peste 22 de milioane de lei, va ajunge la Săhăteni. Este vorba despre un proiect de extindere a rețelei de alimentare cu apă potabilă în satele Găgeni și Istrița de Jos, dar și de înființare a sistemului de canalizare ape uzate menajere la nivelul întregii comune.

Cea de-a doua comună care va primi bani este Blăjani, unde vor ajunge 8 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea drumurilor sătești.

”Prin intermediul programelor coordonate de Ministerul Dezvoltării, locuitorii au acces egal la servicii de calitate. Avem, deja, exemple de proiecte implementate cu succes, care produc efecte vizibile pe termen mediu și lung și continuăm să sprijinim comunitățile locale în procesul de dezvoltare”, a declarat ministrul liberal al Dezvoltării, Adrian Veștea, cu ocazia semnării celor 25 de noi contracte de finanțare.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” vizează realizarea a peste 9.000 km de rețele de alimentare cu apă, 17.000 km de rețele de canalizare, 2.000 km de drumuri județene și 15.000 km de drumuri locale, precum și a 104 obiective de investiții, preluate din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru sisteme de distribuție a gazelor naturale.