Actualitate

NOILE SIMPTOME ALE CORONAVIRUSULUI DAU BĂTĂI DE CAP MEDICILOR BUZOIENI! Dacă simți asta trebuie să te testezi

Noul coronavirus, un virus care se transmite rapid de la o persoană la alta, dă mari bătăi de cap chiar și medicilor cu experiență. Infecția cu coronavirus și-a schimbat radical formele de manifestare în ultima vreme. Dacă inițial persoanele infectate cu coronavirus prezentau simptome specifice unei infecții respiratorii-febră, dureri de cap, tuse seacă- acum bolnavii care sunt diagnosticați cu COVID-19 ajung la spital cu simptome care mai de care mai diverse. Gama de simptome este extrem de largă, pornind de la simptome specifice unei colici renale, până la semne care altădată i-ar fi dus pe medici cu gândul la afecțiunile neurologice.

Medicul epidemiolog Carmen Scântei, de la DSP Buzău, a vorbit în emisiunea Focus News de la Focus Tv, despre cazurile atipice cu care s-au confruntat medicii din Buzău în ultima perioadă.

“Am constatat că tabloul clinic al acestei infecții respiratorii este un pic depășit pentru că ne-am întâlnit cu situații în care chiar clinicianul, convins fiind de faptul că simptomatologia pe care o reclama pacientul la internare nici pe departe nu aducea cu simptomatologia de COVID, îl urcase deja în spital și îl așezase, așa cum e și normal s-o facă, în niște saloane care se cheamă saloane tampon. Avea manifestare de tip urinar, de tip digestiv, avea manifestare de tip neurologic și surpriza a fost ca testul, care totuși face legea la ora actuală în unitățile sanitare, să fie pozitiv.”

Această situație îi determină pe medici să trateze orice bolnav ca pe un eventual suspect de coronavirus și, în consecință, să ia toate măsurile pentru prevenirea răspândirii virusului.