Actualitate Alertă Coronavirus Buzău Șansa de Ramnicu Sărat

ZIUA CEA MARE A VENIT! Asimptomaticii eliberați ca din lagăr! Primii pacienți care au văzut lumina, dincolo de pereții spitalului COVID-19 Rm. Sărat

Primii pacienți confirmați cu coronavirus dar asimptomatici, externați miercuri din Spitalul  Municipal Rm. Sărat. Este vorba despre zeci de persoane care au așteptat chiar și săptămâni întregi în spital, deși nu prezentau niciun semn de boală, dar care nu au putut pleca acasă întrucât testele nu se negativau.

După ce marți ministrul Sănătății a semnat ordinul care prevede externarea pacienților asimptomatici după minim 10 zile de internare și izolarea acestora la domiciliu, miercuri au fost lăsați să plece acasă pacienți care respectă criteriile prevăzute de ordinul respectiv. În total, în prima parte a zilei, 36 de pacienți au fost externați din Spitalul Rm. Sărat, fiind vorba atât despre un buzoian care a învins boala, restul fiind bolnavi asimptomatici.

Odată externați din spital, bolnavii de coronavirus  în cazul cărora testele au rămas pozitive dar simptomele sunt absente, vor trebui să stea în izolare la domiciliu până când se vor împlini cele 14 zile de izolare de la momentul internării. Aici vor trebui să nu intre în contact cu restul familiei, pentru a nu risca să transmită virusul.

Pentru moment, din cele două secții ale Spitalului Județean Buzău care primesc pacienți COVID-19, nu poate fi externat nici un buzoian, întrucât nu au trecut 10 zile de la internarea acestora în spital. La Spitalul Județean Buzău, primii pacienți au fost internați săptămâna trecută.

Buzăul are 443 de cazuri de infectare cu coronavirus, 191 de persoane fiind declarate vindecate și externate.