Actualitate

CAUZELE INCENDIULUI DE LA FRASINU! Nimeni nu s-ar fi gândit la asta

O autoaprindere a acumulatorilor depozitați pe platforma societății Green Weee de la Frasinu ar fi declanșat dezastrul înregistrat miercuri la marginea Buzăului. Primele concluzii ale specialiștilor sunt că o posibilă cauză a incendiului înregistrat pe platforma industrială de la Frasinu ar putea fi o autoaprindere a acumulatorilor depozitați în curtea operatorului de reciclare. Aceste produse, în contact cu anumite substanțe, s-ar fi putut aprinde, iar flăcările s-ar fi extins rapid, distrugând totul în cale.

A fost nevoie de o întreagă mobilizare de forțe, miercuri, după ce s-a dat alarma de incendiu pe platforma operatorului de reciclare de la marginea municipiului Buzău.  Flăcări uriașe au cuprins tone de aparate electrice și electronice depozitate pe platforma societății Green Weee. În total, 19 autospeciale de pompieri din Buzău, Ialomița, Brăila și Prahova, au fost mobilizate pentru a stinge rapid flăcările. Salvatorii au fost nevoiți să creeze un culoar și să îndepărteze deșeurile depozitate în apropierea locului în care se manifesta incendiul pentru că riscul ca flăcările să ajungă la secția de reciclare a deșeurilor din mase plastic era ridicat. În final, în jurul orei 13, pompierii au lichidat incendiul. Au ars circa 300 de tone de deșeuri electrice și electronice.

Acum, autoritățile de mediu urmează să stabilească impactul pe care l-a avut asupra mediului fumul gros degajat în atmosferă.

Între timp, după amiază, a fost reluată activitatea în halele de producție din cadrul Green Weee.

La fabrica de la Frasinu sunt tratate deşeuri provenite din echipamente electrocasnice şi corpuri de iluminat. Fabrica este situată pe platforma industrială Frasinu şi face parte din grupul de firme Green, unul dintre cei mai mari reciclatori de pe piaţa din România, cu fabrici în mai multe locaţii din ţară.      

Șansanews.ro a relatat pe larg evoluția evenimentului de miercuri AICI