Actualitate

Note mici la concursul pentru funcțiile de directori de școli din Buzău. Câți candidați au rămas în cursă, după proba scrisă

sursa foto: Tribuna învățământului

Mai multe unități de învățământ din Buzău nu vor avea directori cu acte în regulă, după ce candidații la concursul organizat pentru ocuparea funcțiilor vacante nu au fost interesați de posturi ori au luat note prea mici.

Inspectoratul Școlar Județean Buzău a scos la concurs 26 de funcții, din care 19 pentru director și 7 pentru director adjunct. Numărul candidaților a fost însă mai mic decât cel al funcțiilor, doar 25, din care 4 nu s-au prezentat la proba scrisă. Din cei rămași, în cursă, doar 10 au fost declarați admiși, iar 11 au fost respinși, pentru că au avut note mai mici de 7.00.

Cea mai mare notă obținută de un candidat a fost 8.40, iar cea mai mică 5.80.

foto: IȘJ Buzău

Pentru candidații admiși după rezolvarea contestațiilor, ce va avea loc în perioada 12-13 septembrie, urmează interviul.

Pe 30 septembrie vor fi afișate rezultatele finale, iar pe 5 octombrie cei care vor trece cu bine și de proba interviului vor primi deciziile de numire în funcție.

Printre unitățile de învățământ pentru care au fost scoase la concurs funcțiile de director sau director adjunct se numără Colegiul Pedagogic, Liceul de Meserii și Servicii Buzău, Seminarul Teologic, dar și mai multe școli generale din mediul rural.