Actualitate SĂNĂTATE

(VIDEO) Primarul Toma despre înființarea unui centru de permanență la Buzău: ”Încurajez și susțin un astfel de proiect”

Ideea necesității înființării unui centru medical de permanență în municipiul Buzău, lansată recent în spațiul public de senatorul PNL de Buzău Vlad Pufu, prinde contur și adună tot mai multă susținere.

După ce responsabili din sănătatea buzoiană s-au declarat clar în favoarea unui asemenea proiect și au anunțat că susțin întru totul acest demers, după cum Șansa News a relatat aici, mai ales că, în acest fel, Urgențele de la Spitalul Județean Buzău vor fi degrevate de afluxul foarte mare de pacienți, și primarul Constantin Toma a anunțat că încurajează și susține această idee.

Prezent, seara trecută, în emisiunea Focus News de la Focus TV, Toma a menționat inclusiv că există mai multe spații care ar putea găzdui un prim centru de permanență la nivelul municipiului. O variantă pe care edilul-șef al Buzăului o ia în calcul este un fost punct termic, dar mai există și alte imobile în care ar putea fi asigurată permanența medicală cu medici de familie.

Constantin Toma spune că e nevoie de un proiect și este convins că un spațiu în care să funcționeze un centru de permanență, precum și banii necesari pentru finanțare, pot fi găsiți ușor.

Senatorul PNL de Buzău Vlad Pufu a venit cu ideea înființării unor centre de permanență – pilot la Buzău și Rm. Sărat, un demers necesar dată fiind suprasolicitarea UPU. Despre acest subiect, aici.