Actualitate

Un fost inspector școlar este noul director al Palatului Copiilor. Ce li se pregătește cursanților

Palatul Copiilor din Buzău are un director nou. Este vorba despre un fost inspector școlar, Veronica Trandafir. Postul a rămas vacant în urma numirii fostei directoare, Dora Dascălu, pe postul de inspector pentru limba engleză în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Buzău.

Veronica Trandafir este profesor logoped la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Buzău. După ce, ani la rând, a ocupat postul de inspector pentru educație permanentă, a acceptat acum postul de director al Palatului Copiilor din Buzău.

„O perioadă îndelungată de timp m-am ocupat de activitatea educativă din Inspectoratul Școlar. Și în acest context, am avut o preocupare permanentă, totodată, și pentru activitatea non-formală din Palatul Copiilor. Am experiență managerială, pentru că am fost inspector școlar foarte mulți ani, pe mai multe domenii, compartimente, din Inspectoratul Școlar Județean Buzău. Și m-am gândit, la momentul la care mi s-a propus o astfel de experiență că poate reușesc să fac unele lucruri începute deja în activitatea mai veche cu Palatul Copiilor” a declarat Veronica Trandafir pentru sansanews.ro.

Din postura de inspector, Veronica Trandafir a colaborat la mai multe proiecte derulate la Palatul Copiilor, fapt care i-a facilitat acomodarea în noul post, cât și la setarea obiectivelor pe care dorește să le atingă pe viitor.

„Unul dintre aceste proiecte, Buzo – Young, a fost un proiect la nivelul Palatului Copiilor cu ceva timp în urmă și a fost dedicat în primul rând elevilor de liceu și care a prins bine la publicul țintă. Aș fi vrut să-l continuăm și poate o să reușesc să îl promovez în continuare. Știți că a fost o perioadă în care, din cauza pandemiei, nu prea am mai putut să derulăm anumite activități în proiectele acestea educative. După aceea, m-am implicat iarăși în Festivalul Elevilor Buzoieni, un concurs și un proiect de promovare a copiilor cu talente deosebite în domeniul muzicii, artei. Este un proiect mai vechi al Palatului Copiilor, dar a prins bine la toate vârstele, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a am avut participanți pe mai multe domenii artistice: teatru, muzică, dans popular, dans modern. Am enumerat două dintre aceste proiecte, care sunt mai vechi, dar mi-aș dori să le continuăm, pentru că interesul meu, așa cum este și al colegilor mei de aici din Palat, este acela de a valorifica și valoriza toate potențele acestea intelectuale, și nu numai, ale copiilor din județul nostru.”

Numirea noului director nu este însă definitivă, ci doar până la finalul anului, când se va organiza un concurs de alegere a unui director permanent. Adjunct la Palatul Copiilor este Gheorghe Bostan.