Alertă Coronavirus Buzău

Noutăți în criza coronavirusului. Cum stă Buzăul

Buzăul se menține pe un trend constant în criza coronavirusului, fără a înregistra creșteri semnificative de cazuri.

Miercuri, autoritățile de sănătate publică anunță două noi îmbolnăviri în rândul buzoienilor. Este vorba despre o persoană testată cu test rapid antigen la un laborator privat si de o alta testată PCR la Spitalul Județean Buzău.

” Pacientă în vârstă de 27 de ani a intrat în țară în data de 03.08.2021, s-a testat pentru a pleca în Marea Britanie, de unde a și venit. Este asimptomatică, vaccinată cu schemă completă. Nu cunoaște sursa de infectare. Se află în izolare la domiciliu.
Pacient în vârstă de 31 de ani a venit în data de 06.08.2021 din Marea Britanie. A prezentat simptomatologie și s-a prezentat la SJUBZ a fost testat și confirmat. Nu este vaccinat, nu cunoaște sursa de infectare este internat la SJUBZ”, anunță autoritățile.

Buzăul numără până în acest moment 12.635 de bolnavi de COVID, de la debutul pandemiei, dintre care 439 au decedat. In ultimele 24 de ore, s-au efectuat 362 de teste pentru depistarea  infecției cu SARS-CoV-2.

In izolare sau in carantină la domiciliu sunt 1100 de buzoieni care fie au venit din străinătate, din zone galbene sau roșii, fie au intrat in contact cu persoane infectate.