Actualitate

Nu plătești, nu parchezi! Cum vrea Primăria să facă ordine în parcări. Noi reglementări

Instituirea unui sistem de parcare cu taxare progresivă în parcările din zonele aglomerate ale orașului nu a rezolvat cu totul problema. După amenajarea locurilor de parcare și introducerea parcometrelor, s-a constatat aglomerarea unor străzi din vecinătatea celor pentru care s-a introdus taxarea progresivă. Astfel, aglomerația s-a mutat la câteva străzi distanță de parcările cu taxare progresivă.

Cele mai mari probleme sunt în vecinătatea Pieței Centrale unde dube și alte mașini de marfă staționează cu orele, parcate la trotuar , în timp ce riveranii nu mai au acces în curți, cu propriile mașini. Astfel, au ajuns să se supraaglomereze străzile din vecinătatea pieței așa sunt strada Păcii și strada Constantin Angelescu. Ca să rezolve problema, municipalitatea va modifica Regulamentul de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor din municipiul Buzău. Consilierii sunt chemați să voteze un astfel de proiect cu explicația că:

”S-a constatat că străzile Constantin Angelescu și Păcii sunt sufocate de autovehicule de marfă parcate pe perioada de funcționare a pieței central și a magazinelor agenților economici care desfășoară activități în zona centrală a municipiului și care nu doresc să achite taxa de parcare  în parcările amenajate din zona respectivă ( str. Lt Godeanu, str. Independenței, str. George Emil Palade, str. Ion Băieșu, etc)”

După modificarea regulamentului, pe cele două străzi-Păcii și Constantin Angelescu- parcarea se va face în același sistem cu taxare progresivă. Pentru prima oră, clienții vor plăti 2 lei.

O măsură similară va fi luată și pe Aleea Dumbrava unde s-a constatat că se produc blocaje din cauza supraaglomerării. Situația a apărut după ce, în zona Policlinicii Titulescu, s-au amenajat, de asemenea, 50 de locuri cu parcare progresivă. Mașinile s-au mutat pe Aleea Dumbrava unde există deja o clinică ai cărei pacienți ocupă parte din locurile disponibile.