Actualitate

Prefectul Daniel Țiclea, primele declarații la un post TV după preluarea mandatului. Ce planuri are pentru a limita răspândirea coronavirusului

La doar câteva ore de la învestirea în funcția de prefect, șeful de la Casa Albă, Daniel Țiclea, a vorbit la Focus Tv despre proiectele pentru viitorul imediat, planuri menite să țină în frâu răspândirea noului coronavirus și să reducă presiunea pe sistemul medical cât mai repede posibil.

Spațiile în care sunt internați bolnavii COVID sunt insuficiente, așa că ar fi nevoie de noi unități în care să fie duși pacienții. Ar fi nevoie și de personal medical care să sară în ajutorul medicilor și asistenților care sunt deja epuizați de lupta continuă cu noul coronavirus, dar mai ales de gravitatea valului 4, care a trimis în spitale sute de persoane, unele cu o stare de sănătate extrem de degradată. Pentru a veni în sprijinul sistemului medical, prefectul Daniel Țiclea intenționează să apeleze la sprijinul voluntarilor de la Crucea Roșie sau la Crucea Alb Galbenă, dar, la nevoie, chiar și la medicii militari.

“Vom avea discuții rapide pe zona Crucea Galbenă și Crucea Roșie să vedem dacă ne pot ajuta. Trebuie să discutăm și cu DSP, să fie lucruri legale, lucruri care să ne ajute, nu să facem vreo greșeală. Colegii mei au făcut solicitare pentru ca spitalele Smeeni și CFR să devină suport COVID. Așteptăm de pe o zi pe alta această aprobare care ne-ar oferi o gură de oxigen. Ne mai gândim și la alte idei. Eu am fost la Pârscov, acolo e un pavilion renovat, destul de interesant ca perpectivă. Căutăm soluții în permanență. Una dintre intenții este să mă îndrept spre a solicita resursa medicală din zona militară.”

Pe de altă parte, șeful de la Casa Albă are în plan o întrevedere cu mai marii Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei cărora să le ceară ajutorul pentru ca mesajul medicilor cu privire la pandemie și vaccinare să ajungă mai repede la buzoienii din tot județul.

„Am în intenție, dar e un draft, și nu depinde doar de mine, vreau să am o întâlnire, nu neapărat personală, instituțională, indiferent cum o fi, cu conducătorii Bisericii. Vreau să fac acest lucru chiar săptămâna aceasta și sper să găsesc înțelegere, să transmitem un mesaj comun”, a declarat la Focus Tv, prefectul Daniel Țiclea.