Actualitate

”NU SE MAI POATE! NU AM DECÂT SĂ SCOT LUMEA ÎN STRADĂ, SĂ BLOCHEZ DRUMUL! Mesajul transportatorului de pe ruta Plaiul Nucului-Buzău

Situația la limită în comuna Lopătari. Singura cursă care asigură transportul public în comun pe ruta Plaiul Nucului – Buzău, și de care beneficiază zilnic zeci de localnici din comuna Lopătari, ar putea fi suspendată începând cu săptămâna viitoare. Transportatorul spune că drumul județean 203 K s-a deteriorat foarte mult, iar accesul auto a devenit aproape imposibil.

”De săptămâna viitoare am zis că o retrag cursa definitiv. Nu se mai poate circula. Din cauza mașinilor de mare tonaj care frecventează zona, soliditatea drumului nu mai permite accesul și nu mai pot efectua cursa”, a spus pentru sansanews.ro Adelin Voica, transportator.

Vestea că acest transportator care este în zonă de șapte ani și-ar putea înceta activitatea, iar localnicii din mai multe sate din comună ar putea rămâne fără niciun mijloc de transport public în comun spre municipiul Buzău l-a supărat pe primarul comunei Lopătari care învinovățește Consiliul Județean pentru întreaga situație. Într-un mesaj pe pagina de Facebook, edilul Claudiu Constantin  spune că a făcut mai multe sesizări dar problema a rămas tot fără rezolvare.

”Am fost anunțați că singurul mijloc de transport în comun pentru locuitorii din satul Plaiul Nucului își va înceta activitatea din cauza stării Drumului Județean 203K. Acest drum a ajuns într-o stare atât de avansată de degradare că face aproape imposibil accesul auto. Solicitările noastre au rămas neauzite de luni de zile, promisiunile de începere a reparațiilor au rămas doar promisiuni. De luni de zile discutăm cu ei despre starea acestui drum și totul a fost degeaba.

”DJ 203K s-a deteriorat din cauza transportului de material pentru alte lucrări din afara comunei. Am sesizat de mult timp faptul că acest transport de mare tonaj nu poate fi susținut de structura drumului și că se necesită intervenție săptămânală dacă se continuă așa. Nu am fost auziți. Nu avem nicio putere asupra acestui drum, ba chiar transportatorul ne-a solicitat nouă buldo când au avut nevoie să se refacă o porțiune acum ceva timp – am ajutat fără prea multe rugăminți”, a spus primarul din Lopătari, Claudiu Constantin.

Sesizare către Consiliul Județean a făcut și transportatorul care spune că a ajuns la limită și dacă autoritățile nu vor lua măsuri nu-i rămâne decât să scoată oamenii în drum și să blocheze accesul tuturor mașinilor care trec pe DJ203K.

”I-am scris și domnului Neagu, l-a sesizat și domnul primar, deci nu se mai poate. Nu-mi rămâne decât să scot lumea în stradă, să blocheze drumul. Să nu se mai circule”, a spus Adelin Voica.

De partea cealaltă, reprezentanții Consiliului Județean transmit un mesaj de liniște către localnicii din Lopătari pe care îi asigură că nu se va ajunge la suspendarea acestei curse. Totuși, Petre Emanoil Neagu îi atrage atenția primarului din Lopătari, ales pe listele URS PLUS și aflat la primul mandat, că astfel de probleme nu se rezolvă prin postări pe Facebook.

”Este o poveste mai veche ce se întâmplă cu transportatorul din zonă și îl asigur pe domnul primar din Lopătari că transportul public în comun va funcționa și îl invit să fie puțin mai aplecat vis-a-vis comunicarea cu autoritățile, că nu se rezolvă nimic pe Facebook. Vă pot asigura că transportul public în comun nu va avea de suferit. Vom lua legătura cu transportatorul care asigură ruta Plaiul Nucului –Buzău și cred că lucrurile vor intra într-o oarecare normalitate și vom încerca în zilele următoare să mai reprofilăm acel drum”, a spus Petre Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău.

Petre Emanoil Neagu

Drumul Județean 203 k urmează să fie reabilitat cu bani de la Uniunea Europeană, iar în prezent tronsonul de la Podul Muncii până la Plaiul Nucului  este în procedură de licitație, faza de proiectare, care se va încheia la finalul acestei luni.

Petre Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău

După această etapă poate fi demarată procedura de licitație pentru desemnarea constructorului care se va ocupa de reabilitarea întregului tronson de drum.