Alertă Coronavirus Buzău

NUMĂR CRESCUT DE CAZURI NOI DE COVID-19, DAR ȘI DE DECESE, LA BUZĂU

 Număr crescut de cazuri noi de coronavirus, la Buzău,  dar și de decese în rândul persoanelor infectate.

Ultimele date făcute publice de autoritățile de sănătate publică în criza coronavirusului, arată că 71 de buzoieni au fost confirmați cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Pacienții  au vârste cuprinse între 14 și 83 de ani, unii dintre ei fiind testați pozitiv în laboratoare private, alții în spital, unde au ajuns simțindu-se rău.

Pe de altă parte, astăzi sunt raportate 5 noi decese în rândul bolnavilor cu COVID-19. Este vorba despre 4 persoane din  municipiul Buzău, una din Țintești și una din Nehoiu, cu vârste cuprinse între 62 și 77 de ani.  Bolnavii care au pierdut lupta cu virusul aveau afecțiuni mai vechi, însă nu toți erau în stare gravă înainte de a face boala. Printre cei răpuși de coronavirus în ultimele zeci de ore se află și o buzoiancă de 42 de ani, economist la Consiliul Județean Buzău, decesul său urmând a fi raportat de Direcția de Sănătate Publică.

Femeia a sfârșit în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Buzău unde a ajuns după mai multe zile de luptă cu virusul.

Nicoleta Călin avea afecțiuni mai vechi, însă nimeni nu se aștepta ca sfârșitul ei să vină atât de curând, pe fondul infecției cu SARS CoV-2.

Buzăul a ajuns să numere de la debutul pandemiei aproape 11 mii de pertsoane infectate cu coronavirus și 309 decese.