Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

NUMĂR MAXIM DE PROGRAMĂRI, ÎN PATRU CENTRE, ÎN PRIMA ZI DE VACCINARE DIN ETAPA A-II-A! Prefectura anunță o nouă schimbare

UPDATE: Prefectura Buzău a anunță o nouă modificare a centrelor de vaccinare. Este vorba despre cel anunțat pentru comuna Vadu Pașii care, inițial a fost amenajat în incinta Școlii Generale de la Focșănei, și care a fost mutat la Școala Generală de la Scurtești. La această oră are loc o nouă ședință la Prefectură.

ȘTIREA INIȚIALĂ: La două săptămâni de la administrarea primului vaccin anti-COVID medicului Bogdan Micu, Buzăul este pregătit să-și imunizeze primele persoane care au așteptat etapa a II-a de vaccinare. Bătrânii și persoanele incluse în categoria de risc dar și angajații din instituțiile cheie sunt așteptați de mâine, 18 ianuarie, în centrele de imunizare. Până acum, sute de persoane deja s-au programat pentru a primi serul anti-COVID astfel că patru centre din municipiile Buzău și Râmnicu Sărat au deja toate locurile ocupate pentru următoarele cinci zile.

Șapte centre de vaccinare, funcționale din 18 ianuarie

Startul celei de-a doua etape de imunizare anti-COVID se va da la ora 8.00, însă adresa centrelor funcționale în prima zi a fost din nou schimbată. Practic, în final au fost amenajate șapte centre, însă unul dintre cele patru câte au fost amenajate în municipiul Buzău are o altă adresă. Decizia a fost luată după ce un centru care ar fi trebuit amenajat într-o clinică privată a fost mutat într-o altă locație.

” Din cauza unor inadvertențe tehnice, centrul de vaccinare de la Medlife a fost relocat la Liceul Henri Coandă. Persoanele programate pentru vaccinare, în cea de doua etapă a campaniei, la centrul din sediul Medlife (Str. Unirii, Bl. 18F, parter, mun. Buzău) au fost redirecționate către centrul de vaccinare de la Liceul Tehnologic Henri Coandă (Str. Horticolei, nr.50, mun. Buzău)”, a spus Adina Moiseanu, coordonatorul Campaniei de vaccinare la Buzău.

Concret, Buzăul pornește la drum în a doua etapă cu șapte centre. Iată adresele lor:

  • Trei centre la sala de sport a Liceului cu Program Sportiv din municipiul Buzău, pe Aleea Școlilor, nr 1.
  • Un centru în sala de sport a Liceului Tehnologic ”Henri Coandă” din municipiul Buzău , strada Horticolei, nr.50
  • Un centru la Râmnicu Sărat în clădirea Consiliului Județean de pe strada Micșunelelor, nr 29;
  • Un centru la Vadu Pașii la Școala Generală din Focșănei
  • Un centru la Vernești în incinta Bazei Sportive

Circa 300 de buzoieni, imunizați pe zi

Duminică, 17 ianuarie, au ajuns la Buzău și dozele pentru etapa a doua de vaccinare. 1950 de doze au fost trimise de la Constanța, fiind depozitate în spațiul special amenajat de la Direcția de Sănătate Publică Buzău. De acolo urmează să fie distribuite centrelor care se vor deschide mâine la prima oră.

În același timp, primii buzoieni ce urmează să fie imunizați în săptămâna următoare deja și-au programat vaccinarea. În total, 1.556 de persoane sunt deja programate pentru administrarea primei doze de vaccin în perioada 18-22 ianuarie. Asta înseamnă o medie zilnică de 300 persoane, vestea bună fiind că trei centre din Buzău și cel din Râmnicu Sărat dau startul vaccinării în etapa a doua cu un număr maxim de beneficiari, respectiv 60.

Prima zi însă va debuta cu 355 de persoane ce urmează să fie vaccinate, cele mai multe fiind programate la centrele din municipiul Buzău și Râmnicu Sărat. Cifra va crește în a doua zi când sunt programate 377 de persoane pentru imunizare. Numărul programărilor este mai mic în zilele de joi și vineri ceea ce înseamnă că încă mai sunt locuri disponibile precum și doze disponibile.

În ceea ce privește Centrul de la Vernești, în următoarele cinci zile sunt așteptate 132 de persoane, în prima zi fiind anunțate 51 de persoane.

La centrul de la Focșănei sunt programate deocamdată 54 de persoane, în prima zi fiind așteptați 21 de beneficiari.

” Buzoienii, care se încadrează în etapa a 2a a campaniei de vaccinare, respectiv, populația cu grad de risc, adulți cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și care doresc să se vaccineze anti-Covid19, se pot înscrie pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea https://vaccinare-covid.gov.ro/, accesând meniul PROGRAMEAZĂ-TE sau accesează direct link-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/”, a spus Adina Moiseanu.

Mâine, 18 ianuarie, va sosi în România a cincea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 87.750 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Centrul Regional de Distribuție Constanța, de unde sunt trimise și dozele către Buzău, va primi 8.190 doze;

Număr total de români vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020 și până pe 16 ianuarie) este de 196.090. În Buzău, sunt deja imunizate aproape 2.500 de persoane.