Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

VACCINUL ANTI-COVID A AJUNS ÎN CĂMINELE DE BĂTRÂNI! Serul, administrat deja primilor beneficiari

După aproape 11 luni în care au suportat restricții extrem de dure și au trecut prin valuri de îmbolnăviri, primii vârstnicii din azilurile din Buzău au primit serul anti-COVID.

Startul vaccinării în rândul beneficiarilor centrelor sociale a fost dat sâmbătă la Râmnicu Sărat. O echipă mobilă formată de Direcția de Sănătate Publică a ajuns, pentru început, la Centrul pentru persoane vârstnice Alecu Bagdad. Aici au fost imunizate  50 de persoane.

Vaccinarea anti-COVID în centrele sociale a continuat și astăzi când echipa mobilă a ajuns la Centrul de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor Adulte cu Handicap din Rm. Sărat. Aici au fost administrate 48 de doze.

Săptămâna trecută, Cristina Ungureanu, directorul DSP Buzău, a anunțat că vor fi formate trei echipe mobile pentru a imuniza beneficiarii din centrele sociale care intră în etapa a doua de vaccinare. Tot Ungureanu spune că până la acel moment aproape 500 de persoane și-au manifestat dorința de a fi imunizate, ceea ce reprezintă aproape jumătate din numărul beneficiarilor din centrele sociale din tot județul.

Până acum Buzăul a primit patru tranșe de vaccin anti-COVID. Primele două , respectiv câte 975 de doze, au fost administrate cadrelor medicale, a treia tranșă, respectiv 500 de doze, a ajuns atât la cadrele medicale cât și la beneficiarii din cele două centre sociale. A patra tranșă, respectiv 1950 de doze, va fi distribuită în a doua etapa de vaccinare care va începe mâine, 18 ianuarie.