Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

NUMĂRUL CAZURILOR NOI DE COVID-19 SE MENȚINE RIDICAT. Alți 3 pacienți au decedat

Autoritățile din județul Buzău anunță miercuri, 11 noiembrie, 88 de cazuri noi de coronavirus. În ultimele ore au fost confirmate cu infecție cu SARS – CoV – 2 persoane cu vârste cuprinse între 9 și 94 de ani. 11 pacienți provin din focarul de la Berca, iar 6 din cel de la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca. Cu cele 88 de cazuri noi, Buzăul a ajuns la o rată de incidență a cazurilor COVID-19 de 2,1/1000 de locuitori.

Pe de altă parte, numărul deceselor în rândul bolnavilor COVID a ajuns la 135. 3 decese sunt raportate miercuri, printre pacienții care și-au pierdut viața aflându-se și un bărbat din secția exterioară de la Ojasca a Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca.

  • DECES NR. 133: pacient în vârstă de 51 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul din Râmnicu Sărat pe secția ATI. Starea generală se agravează și survine decesul. Comorbidități: diabet zaharat tip II, fibrilație atrială permanentă, boala coronariana ischemica, obezitate grad III.
  • DECES NR. 134: pacient instituționalizat în vârstă de 59 de ani, i se recoltează probe conform metodologiei și este confirmat cu SARS CoV-2, apoi este transferat la Spitalul Râmnicu Sărat pe sectia ATI. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: diabet zaharat tip II, hemiplegie spastica stânga, insuficienta renala cronica, epilespie vasculara, hipertensiune arterială, escare sacrate grad II.
  • DECES NR. 135: pacientă în vârstă de 66 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie gravă. Este confirmată cu SARS CoV-2 și transferată pe secția ATI a SJU Buzău, unde a decedat. Comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială.