Actualitate

O ALTFEL DE ”NOAPTEA MUZEELOR”! Sălile de expoziție vor fi deschise, accesul vizitatorilor interzis

Pandemia impune reguli noi și pentru instituțiile de cultură, iar ”Noaptea Muzeelor”, eveniment care aduna zeci de vizitatori, va fi marcată, la Buzău, într-un mod cu totul inedit. Conducerea Muzeului Județean a decis ca întregul colectiv să fie la serviciu, așa cum obișnuiau în fiecare noapte de 14 noiembrie, însă accesul vizitatorilor nu va fi permis.

”Ca membru al Rețelei Naționale a Muzeelor din România, Muzeul Județean Buzău nu dorește să tragă cortina peste acest moment. Prin urmare, având în vedere situația epidemiologică de pe plan local, național și internațional și măsurile adoptate de către autorități, din respect pentru patrimoniul cultural pe care îl administrăm, din respect pentru instituția muzeală și din respect pentru public, noi o să fim aici în noaptea de 14 noiembrie 2020 pentru a marca momentul. Sălile de expoziție vor fi deschise, echipamentele audio și video vor funcționa ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, magazinul de suveniruri o să fie deschis, însă vizitarea nu va fi permisă”, anunță, printr-un comunicat de presă conducerea Muzeului Județean Buzău.

Totuși, cei care vor dori să marcheze evenimentul o va putea face prin intermediul platformei online. Și asta pentru că, pe pagina de Facebook a Muzeului Județean, întreg colectivul a pregătit o serie de surprize, iar sălile de expoziție vor putea fi vizitate, în siguranță, de la distanță.

”O să ne întâlnim online din interiorul muzeului (sediul central și colecțiile externe) începând cu ora 19.00 pe contul de facebook al muzeului”, a anunțat Costache Daniel, directorul Muzeului Județean.

De asemenea, colectivul Muzeului Județean va pregăti și un montaj foto-video al edițiilor din anii trecuți.