Actualitate

O AMERICANCĂ HRĂNEȘTE BUCUREȘTENII CU LEGUME CULTIVATE LA BUZĂU! Coșul bio din grădina Amurtel, livrat și anul acesta

A lăsat țara tuturor posibilităților și a venit în România pentru a arăta că se poate. Este povestea unei americance care în urmă cu opt ani a înființat la Buzău prima grădină socială cu legume bio din România. Proiectul inovativ continuă și anul acesta, iar primele coșuri vor fi livrate în zilele următoare.

Este vorba despre un sistem total nou pentru Buzău și pentru România care iată continuă și în al noulea an de la înființare. Totul se întâmplă în satul Poeni, acolo unde Didi a ajuns pentru prima dată în urmă cu 16 ani. De atunci americanca trăiește visul românesc. Pe un teren care era plin de buruieni a amenajat sere în care cultivă legume bio pe care le vinde, în baza unor abonamente, în special locuitorilor din București.  

Banii obținuți sunt folosiți pentru 12 copii aflați în centre sociale de la Pănătău. Proiectul a fost extrem de apreciat mai ales în această perioadă de pandemie și Didi a anunțat că va continua livrarea coșurilor cu legume bio și anul acesta.

Chiar dacă vremea a întârziat cu câteva săptămâni primele livrări, coșurile cu legume din Grădina Amurtel vor ajunge în aceste zile la clienții care se vor abona. Vorbim de produse sănătoase,cultivate  după metoda veche, în sere neîncălzite, lucrate doar manual și ajutate cu îngrășământ natural provenit din gunoiul de grajd și cenușă. Legumele ce ajung pe mesele abonaților sunt certificate bio.

”Primele livrări vor fi făcute pe 5 mai. Prețul promoțional este de  60 lei pentru coșul familial și 45 lei pentru coșul Mignon. Livrarea se poate face la domiciliu, taxa fiind de10 RON”, este anunțul pe site-ul Grădinii Amurtel.

Într-un sezon, un abonat poate primi circa 35-36 de coșuri, livrate la domiciliu în fiecare zi de miercuri, legumele fiind tot timpul altele, în funcție de sezon. De exemplu, primele livrări vor conține salată verde, rucola, ridichi de luna, ceapă verde, usturoi verde, stevie/urzici, patrunjel, baby spanac. Un coș de legume bio conține circa 40 de soiuri de legume de sezon.

Cu banii obținuți pe aceste coșuri sunt ajutați să ducă o viață cât se poate de normală mai mulți copii din centrele sociale de la Pănătău. Este vorba despre 12 copii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani.