Actualitate

O buzoiancă, la vârful Ministerului Finanțelor. Decizia de numire în funcție a fost semnată de premierul Nicolae Ciucă

Sursa Agerpres

Adina Moiseanu, fost subprefect al județului Buzău, numită într-o funcție importantă în echipa de conducere a Ministerului Finanțelor.

Adina Moiseanu, șef serviciu juridic în cadrul Fiscului buzoian, va ocupa în următoarele luni funcția de secretar general adjunct al Ministerului Finanțelor.

Mutarea vine prin decizie a premierului Nicolae Ciucă. Șeful Executivului a semnat astăzi, 5 aprilie, decizia prin care Adina Moiseanu va exercita “cu caracter temporar, prin detașare, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Finanțelor pentru o perioadă de 6 luni.”

Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Adina Moiseanu este licențiată în studii juridice, fiind absolventă a Facultății de Drept din cadrul Academiei de Poliție București. Moiseanu a fost consilier juridic în cadrul mai multor instituții publice din Buzău, ulterior, în 2016-2020, ocupând funcția de șef serviciu juridic la Fiscul buzoian. De aici, Adina Moiseanu a trecut, pentru aproape 1 an, la Casa Albă, fiind subprefect al județului Buzău în perioada 2020-2021, sprijinită de PNL. În octombrie 2021 a ajuns din nou la Direcția de Finanțe Buzău, ocupând un post de conducere la nivelul departamentului Colectare.