Actualitate

O COMUNĂ DIN BUZĂU TRECE ÎN SCENARIUL ROȘU. Ce se întâmplă cu școlile și grădinițele

Comuna Colți are, potrivit calculelor, o incidență a cazurilor de coronavirus de peste 3 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că nu vor mai merge toți copiii la ore.

Potrivit  celor mai recente calcule, cele de duminică, în comuna Colți rata de îmbolnăvire a ajuns la 3.24 la mia de locuitori, fiind singura localitate din județul Buzău care se poziționează în scenariul roșu, cu învățământ exclusiv online.

Luni, copiii au fost la școală, însă, cel mai probabil, de marți, vor mai merge, fizic, în clase, doar cei de la la grădiniță și copiii din clasele I-IV.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău se întrunește luni după amiază pentru a aproba decizia privind trecerea comunei în scenariul roșu.

In localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.
În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă, în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.
În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.
Incidența în cele trei scenarii:
• scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori
• scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori
• scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori
Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în on-line.