Actualitate

O EDUCATOARE ȘI UN PROFESOR DE SPORT, DIAGNOSTICAȚI CU COVID-19. Autoritățile au stabilit ce se întâmplă cu copiii

Apar primele cazuri de COVID-19 în rândul cadrelor didactice din Buzău, de la începutul celui de-al doilea semestru școlar, când elevii au revenit în bănci. Două  cadre didactice au fost confirmate recent cu infecție cu coronavirus. Este vorba despre o educatoare și despre un profesor de educație fizică și sport.

În cazul educatoarei, autoritățile de sănătate publică au decis, în urma anchetei epidemiologice, ca toți copiii de la grupa la care aceasta predă să fie trimiși în izolare timp de 14 zile. În cazul profesorului de sport,  medicii epidemiologi au hotărât ca doar acesta să meargă acasă, în izolare, nu și copiii cu care dascălul a intrat în contact. Și asta pentru că profesorul de sport a predat unei singure clase, o singură oră, în aer liber, păstrând distanța față de copii, potrivit inspectorului general al ISJ Buzău, profesorul Ionel Meiroșu.

Între timp, apare în județul Buzău și prima comună în scenariul roșu. Este vorba despre Colți, unde incidența a depășit 3 cazuri la mia de locuitori. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va  întruni în cursul zilei și va aproba scenariul după care se vor desfășura aici cursurile, începând de marți. Conform scenariului roșu, vor merge la cursuri doar preșcolarii și elevii din clasele 1-4.     

În scenariul galben, cu o incidență cuprinsă între 1.08 și 1.34,  sunt, luni, localitățile Largu, Poșta Câlnău, Luciu și Cozieni. Municipiul Buzău are, conform ultimelor calcule, o incidență de 0.97 cazuri la mia de locuitori.

În eventualitatea în care va fi depășit pragul de 1 caz la mia de locuitori, și municipiul Buzău va trece în scenariul galben, ceea ce înseamnă că vor mai veni la cursuri, fizic, doar preșcolarii, elevii din  ciclul primar și cei din clasele terminale.