Actualitate

O importantă firmă din Buzău și-ar putea relua activitatea. Sindicaliștii sunt optimiști: “Din toamnă s-ar putea produce, din nou, sârmă la Buzău”

Toamna anului 2021 ar putea însemna un nou început pentru Ductil Steel, firmă cu tradiție în domeniul producerii sârmei și produselor din sârmă. După ce recent ar fi fost achiziționată de un investitor privat din Transilvania, din toamnă, societatea ar putea începe să producă, din nou, sârmă. Liderul de sindicat Vasile Minică a declarat recent în emisiunea Sens Direct, de la Focus Tv, că se fac pregătiri în această perioadă astfel încât, în doar câteva luni, firma din Buzău să reia producția. În acest sens, o parte dintre foștii angajați vor fi reangajați în cadrul societății în care au lucrat ani buni și au căpătat experiență.

“Sunt vești îmbucurătoare. Chiar am fost la o întâlnire în grupul de firme Ductil. Ductil Steel, practic, se desființează dar a luat ființă o societate nouă care a preluat laminorul, activul laminor. Sunt foarte optimiști cei care se ocupă de dezvoltarea acestui proiect în sensul în care prin toamnă e foarte posibil să se producă din nou sârmă, oțel beton și tot felul de sârme laminate, la Buzău. De asemenea, în capacitățile existente în activele cumpărate de către ceilalți în platforma Ductil Steel urmează să se dezvolte capacități industriale, să se dezvolte locuri de muncă, să atragă doritorii din Buzău să lucreze, și cu niște salarii relativ decente. Aproape 200 de foști angajați ai Ductil au depus CV-uri și vor fi selectați. E un semnal bun.”

O problemă care ar putea afecta planurile investitorilor de la Buzău, spune Vasile Minică, lider Cartel Alfa, ar fi legată de procurarea materiei prime, însă, sunt speranțe ca până în toamnă situația de pe piață să se reașeze.

„A fost o problemă cu materia primă, țagla, pentru că în țară nu se mai produce, firma trebuia să își găsească un partener peste granițe, s-a înscris la o licitație, am înțeles. Ideea e că a fost și o problemă de preț al metalului în perioada aceasta și, în general, se observă că anumite materiale de construcție, lemnul și fierul, în perioada aceasta sunt foarte căutate. Există o turbulență pe piața aceasta dar sperăm ca lucrurile să se așeze și să devenim producători de oțel beton și sârme la Buzău.”

Reamintim, Ductil Steel, o societate cu tradiție în Buzău în producerea de sârmă și produse din sârmă, a intrat în insolvență așa că ulterior sute de angajați au fost disponibilizați iar societatea a fost scoasă la vânzare. Un investitor important din zona Transilvaniei ar fi cumpărat societatea buzoiană, spun surse din rândul sindicaliștilor.

Șansanews.ro a scris despre această tranzacție AICI.