Actualitate

O localitate din județul Buzău, la un pas de carantina de weekend. Câte cazuri sunt înregistrate aici

Mărgăritești este la un pas de carantina de weekend. În ultimele 14 zile, la Mărgăritești au fost confirmate 3 cazuri de COVID-19. Raportat la numărul locuitorilor, de doar 530, rezultă o rată de incidență de 5,66/ 1000 de locuitori. Două dintre persoanele infectate sunt membre ale aceleiași familii, din satul Fântânele. Cei doi pacienți, de 50 ani, respectiv 80 de ani, sunt internați de sâmbătă dimineața la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. Dacă trendul se va menține și până la finele săptămânii va fi depășită rata de 6 cazuri/ 1 000 de locuitori, atunci, în weekend, la Mărgăritești ar putea fi impusă carantina. O decizie în acest sens va fi luată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Potrivit deciziei Guvernului, în localitățile cu rată peste 6 se impune carantina de weekend ce presupune interzicerea deplasărilor în afara locuințelor în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20:00 – 05:00 și închiderea magazinelor după ora 18:00, în aceste zile. Regulile carantinei de weekend nu se aplică persoanelor vaccinate anti COVID.

Mărgăritești are cea mai mare rată de îmbolnăvire din județul Buzău. Alte două localități se află în scenariul roșu, cu o rată de îmbolnăvire de peste 3 cazuri la 1000 de locuitori: Rușețu, cu rată 3,71 și Sărulești 3,28.

În ultimele 24 de ore, în Buzău au fost înregistrate 70 de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus și un nou deces, al unei femei de 86 de ani.

Etichete