Șansa de Nehoiu Social

O PIAȚĂ IMPORTANTĂ INTRĂ ÎN REABILITARE. Vezi cum va arăta obiectivul!

Piața agroalimentară din orașul Nehoiu intră în reabilitare. Locul tarabelor betonate, amplasate sub un acoperiș simplu, va fi luat de o clădire modernă, dotată cu apă curentă și instalații de ventilație. Astfel, vânzătorii de fructe, legume sau brânzeturi își vor putea expune mărfurile în cele mai bune condiții, fără a mai avea grija vântului și a temperaturilor scăzute.

Proiectul de modernizare a pieței cuprinde două etape. Prima, ce se va desfășura în perioada august-noiembrie 2020, prevede lucrări de construire a unei structuri pe două nivele. Parterul va fi destinat producătorilor  de legume, fructe, semințe, material săditor, iar la etaj își vor expune mărfurile comercianții de produse de origine animală (brânzeturi/lactate, ouă, semipreparate, produse apicole). Noile spații vor beneficia de ventilație corespunzătoare, apă, curent electric, grup de sortare/igienizare – spălător.

Pe lângă noua clădire ce va adăposti tarabele comercianților, vor fi executate și lucrări de asfaltare a aleilor din piață.

 A doua etapă din proiect va fi demarată la începutul anului 2021 și va consta în modernizarea celeilalte părți a pieței, și anume platforma unde se comercializează produse industriale, textile, încălțăminte, cunoscută sub denumirea ”La ruși”. Și aici întreg spațiul va fi închis.

Lucrările vor începe luni, 3 august, fondurile necesare provenind din bugetul local. În acest context, începând de duminică, 9 august, și până la finalizarea lucrărilor, comercianții de legume, fructe și brânzeturi/lactate își vor muta tarabele într-un spațiu special amenajat în piața volantă de cereale – ”Obor”.

Piața din orașul Nehoiu nu a mai fost modernizată de peste 20 de ani. Ultimele lucrări la acest obiectiv s-au derulat în anul 1999.