Social

SORIN FRĂȚILĂ, INSTRUCTORUL DE LA BOBOC CARE A ȘTIUT SĂ DEA ARIPI CELOR DOUĂ FIICE! Surorile Maria și Teodora, aceeași medie la Bac și amândouă la Medicină

Ce bucurie mai mare poate trăi un părinte decât aceea de a-și vedea copiii realizați, admiși la o școală bună care să le asigure, prin muncă, viitorul. O astfel de împlinire sufletească a trăit și Sorin Frățilă, un buzoian, fost instructor militar la școala de la Boboc, ale cărui fiice au intrat la Medicină, ambele la examenul de anul acesta. Iată povestea unor oameni simpli, cu credință în Dumnezeu, care au trăit zilele acestea o bucurie imensă:


Sorin Frățilă a fost instructor militar la Școala de Aplicație a Forțelor Aeriene ,,Aurel Vlaicu” din cadrul Bazei Aeriene de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic de la Boboc. A predat Meteorologie aeronautică, dar de ceva vreme a ieșit la pensie. Buzoianul este tatăl a patru copii: două fete care abia au terminat Colegiul Hasdeu, un băiat de clasa a VII-a și o fetiță care va merge la școală anul acesta. Sorin Frățilă și soția sa au trăit zilele trecute bucuria imensă de a-și vedea fetele mai mari admise la Medicină. Omul a dezvăluit pentru șansanews.ro cum de mici, cele două fete au mers în aceeași clasă la aceeași grădiniță, apoi la aceeași școală și la același liceu, deși diferența de vârstă dintre ele este de un an și trei luni.

”Maria este cea mai mare, Teodora este cea mai mică. E o diferență de un an și trei luni. De la început ele au fost în aceeași clasă. Am ales astfel, sfătuiți la acea vreme, de doamna lor educatoare, în ideea de a se ajuta, de a fi împreună. Au dat apoi amândouă la Hasdeu, una a intrat la Științe Sociale, cealaltă la Științele Naturii. Apoi Maria a dat diferențele și având și media potrivită s-a transferat în clasă cu sora sa și au fost mereu împreună”.


Uimitor este că la bacalaureat, anul acesta, cele două surori Frățilă au avut aceeași medie. Având note diferite la materii, surorile au avut în final aceeași medie, 9.05, spre surprinderea lor, a părinților și a profesorilor.
După bacalaureat, cele două surori au ales să meargă împreună până la un punct. Ambele au dat la Medicină, însă una la Medicină dentară, cealaltă la Medicină Generală.


”Fiecare și-a urmat chemarea, nu le-am influențat noi cu nimic, pentru că e viața lor. După ce am aflat că au intrat am fost extrem de bucuroși. Ne-am bucurat că au fost admise amândouă la buget. E o împlinire sufletească, un sentiment greu de descris în cuvinte. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ce ne-a făcut să trăim și pentru că ne ajută în tot ceea ce facem”.


De altfel, în aproape toate frazele rostite, Sorin Frățilă îi mulțumește lui Dumnezeu pentru cele ce i-au fost oferite. Emoționat, bărbatul povestește că nașterea celor patru copii ai săi s-a făcut prin operație de cezariană, iar soția sa a trecut de fiecare dată cu bine peste aceste intervenții, doar având sprijinul lui Dumnezeu.


”Mare e Dumnezeu. Fără EL nu am fi reușit, fără sfaturile părinților noștri duhovnici și a părintelui Milea. Fetele noastre au ajuns aici datorită muncii lor, în ultimii doi ani au pus accent numai pe studiu, cu sprijinul profesorilor lor de la Hasdeu, dar mai ales cu sprijinul Domnului, care e în spatele lor și al nostru și ne-a ajutat atunci când ne-a fost greu”.


Maria și Teodora Frățilă, cele două surori din Buzău care au intrat în același an la Medicină, vor să studieze și să se perfecționeze în țară. Tot aici vor să profeseze, pentru a fi alături de familia lor și pentru a-i ajuta pe bolnavii din România.