Actualitate

OBIECTIV CONSTRUIT CU FONDURI EUROPENE, NEFINALIZAT ȘI ACOPERIT CU FOLIE! Când ar putea fi reluate lucrările

Blocajul de la grădinița din Parcul Marghiloman creat după ce firma responsabilă de realizarea obiectivului a intrat în insolvență pare greu de rezolvat. De câteva luni lucrările au fost abandonate, iar termenul la care ar putea fi reluate rămâne deocamdată o necunoscută.

Întreaga situație a fost făcută publică la finalul anului trecut când Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău, a declarat că fac demersuri la Ministerul Educației pentru ca obiectivul să fie continuat de municipalitate. Totuși, acest pas nu a putut fi făcut pentru că exista riscul ca Ministerul Educației, responsabil de accesarea fondurilor europene, să piardă finanțarea pentru toate cele 26 de obiective pe care le are în toată țara și pentru care desemnase responsabil același constructor.

Așa se face că obiectivul așteptat de sute de părinți din municipiul Buzău și pentru care s-au accesat peste 300.000 de euro stă acum acoperit cu o folie fără să se știe când ar putea fi finalizat.

”Ministerul Educației a reziliat contractul cu firma care a intrat în insolvență și clădirea a rămas în conservare. Nu s-a reușit să preluăm obiectivul și să-l continuă cu fonduri din bugetul nostru. S-ar pierde întreaga finanțare accesată de Ministerul Educației pentru cele 26 de obiective din țară. În decembrie, am pus în conservare clădirea, am acoperit-o cu o folie pentru că acoperișul nu era finalizat. Ministerul Educației ne-a asigurat că va relua licitația pentru desemnarea constructorului. Nu știm un termen exact, dar avem promisiunea că procedura de licitația să fie finalizată până în primăvară”, a spus Ionuț Apostu.

Demersurile pentru construcția acestei grădinițe moderne au fost făcute încă din august 2018 când Consiliul Local a aprobat acest proiect prin care au votat ca unitatea de învățământ să fie construită pe terenul din Parcul Marghiloman, în vecinătatea Bisericii ”Sf. Toma”. Valoarea lucrărilor, prevăzute în proiect, era de aproximativ 330.000 de lei. Primăria contribuia cu 2% , adică adică 6.656,99 lei. Șantierul a fost deschis în 2019 , iar acolo urma să fie amenajat un spațiu modern cu dotări de ultimă generație pentru preșcolarii din zonă.