Actualitate

Octombrie 2021, luna cea mai neagră din pandemie. Aproape o treime din decesele înregistrate de la începutul crizei au fost în ultimele 31 de zile

Luna care tocmai s-a încheiat este, fără îndoială, cea mai neagră perioadă prin care a trecut țara noastră de la începutul pandemiei. Iar statisticile sumbre și recordurile doborâte în plan național s-au înregistrat și în Buzău.

În prima zi a lunii octombrie, Buzăul încă se afla în zona galbenă, cu o rată de infectare de 2,22 cazuri la mia de locuitori. Era printre puținele județe care nu trecuseră încă în scenariul roșu. Până la sfârșitul lunii a ajuns însă la o rată de 7.87 de cazuri de Covid la mia de locuitori, însă a fost și mai mult de atât în decursul lunii.

Au fost zile cu sute de îmbolnăviri, dar și cu numeroase decese.

Mai exact, într-o singură lună, nu mai puțin de 189 de buzoieni au murit din cauza COVID-19. Practic, de la 1 până la 31 octombrie au murit din cauza virusului aproape o treime dintre buzoienii răpuși de COVID, de la începutul pandemiei.

E ca și cum mai bine de jumătate din populația unei comune mici, cum e Pardoși, de exemplu, a fost rasă de pe fața pământului într-o singură lună.