Actualitate

OFERTĂ DE ANGAJARE FOARTE ATRACTIVĂ! SALARIU DE 1.000 DE EURO PE LUNĂ. Locuri de muncă, în apropierea municipiului Buzău

Un producător de fructe de pădure din Buzău oferă o mie de euro celor care sunt dispuși să vină la cules de zmeură. În ciuda sumei atractive, angajatorul se plânge că nu are forță de muncă. Buzoianul este de părere că mulți nu mai vor să muncească pentru că se mulțumesc cu ajutorul social.

Dănuț Panait

Dănuț Panait a început să cultive zmeură în urmă cu 15 ani, după ce, mai întâi a muncit pentru producătorii de fructe de pădure din Germania. Întors acasă, în comuna Poșta Câlnău, buzoianul și-a amenajat propria plantație. Acum are patru hectare cu zmeură. A muncit mult, a schimbat 40 de soiuri pentru a ajunge la cel mai bun raport preț-calitate, iar anul acesta a reușit să facă și primul contract cu un supermarket. Produce circa 20 de tone de fructe pe an, dintre care opt pleacă în marile magazine, iar restul ajunge în cofetării. Înainte de a ajunge la clienți, marfa trebuie sortată, ambalată, adică operațiuni în plus față de anii trecuți. Cu alte cuvinte, are nevoie de mai multă forță de muncă, lucru care însă îi lipsește. 

Acum caută opt persoane cu care să culeagă fructele și să le pregătească pentru clienții săi. Din păcate, de o săptămână de când a lipit afișe prin comună, nu a primit niciun telefon.

”Nu îmi imaginez cum stau unii pe ajutorul social când au nevoie de bani. Avem nevoie la cules. Pot veni atât femei cât și bărbați. Mai avem de dat cu cositoare, de legat lăstari. Programul este de la 8.00 la 17.00 sau cât vor să stea. Au pauze câte vor ei,la capăt de rând, plus pauza mare de la 12.00 la 13.00. Le asigurăm apă și, în funcție de vreme, le mai dăm un suc, o înghețată”

Dănuț Panait, producător fructe de pădure

Producătorul este dispus să-i plătească și cu o mie de euro pe lună, dacă oamenii fac treabă. A găsit pentru ei o metodă de plată ca peste hotare astfel încât fiecare să aleagă ce-i convine mai mult și să plece cu sume cât mai mari acasă.

”Avem două moduri de a plăti. Pentru cei care cred că muncesc mai mult îi plătim la kilogram, iar pentru cei noi care culeg pentru prima dată, îi putem plăti cu 10 lei la oră. Astfel că o persoană care nu  a mai lucrat niciodată poate ajunge la 800 de euro pe lună, iar o persoană care este mai dibace poate depăși o mie de euro”, spune Daniel Panait, producător zmeură din Poșta Câlnău.

Dănuț Panait, producător fructe de pădure