Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

PRIMELE CAZURI DE COVID-19 ÎN RÂNDUL FARMACIȘTILOR! Virusul a închis o unitate din centrul orașului. Declarații exclusive de la Colegiul Farmaciștilor despre pericolul din farmacii

Prima farmacie închisă din cauza numărului mare de confirmări cu SARS-CoV-2 în rândul angajaților. Este vorba despre una dintre cele mai aglomerate unități din oraș, cu punctul de lucru în centrul municipiului, care va sta închisă cel puțin până luni.

Decizia a fost luată de Direcția de Sănătate Publică după ce acolo au fost diagnosticate cu COVID-19 șase persoane. Potrivit declarațiilor, în exclusivitate pentru șansanews.ro, ale președintelui Colegiului Farmaciștilor din Buzău, Mihai Prisada, este vorba despre doi farmaciști și alți patru angajați din punctul de lucru de pe strada Unirii.

Mihai Prisada, președintele Colegiului Farmaciștilor Buzău

Toate cele șase persoane sunt internate în unitățile medicale destinate pacienților COVID-19 și prezintă simptome specifice bolii.

Mihai Prisada, președintele Colegiului Farmaciștilor Buzău

”Farmaciștii sunt printre cei mai expuși la acest virus”.

Declarația aparține președintelui Mihai Prisada care a vorbit despre cât de mare este pericolul în aceste unități dar și despre faptul că și farmaciștii ar trebui să primească un spor de risc.

Mihai Prisada, președintele Colegiului Farmaciștilor Buzău

”Sunt printre cei mai expuși din rândul personalului sanitar. Având în vedere că farmaciile nu și-au întrerupt programul nici pe Starea de Urgență, au intrat în contact în permanență cu pacienții. Nici nu avem de unde să știm dacă pacientul din fața noastră este sau nu purtător. Asta pune personalul într-un pericol continuu. Există o lege care prevede că și personalul din farmacii ar trebui să beneficieze de acel spor de risc”